Premijerka Srbije

Brnabić: S BiH moramo riješiti pitanje svih pitanja, to je most kod Bratunca

16.08.2019.
u 16:10

Premijerka Srbije Ana Brnabić govorila je o tome koji su najhitniji sporovi koje bi Srbija trebala riješiti sa svojim susjedima. Brnabić kaže da je to pitanje granica s Hrvatskom i BiH, ali i most Ljubovija-Bratunac.

"Ako me pitate što je prioritetno, odnosno pitanje nad pitanjima, to je onda taj most, jer mi je nevjerojatno da građani koji žive tamo ustanu ujutru, vide most, ali ne mogu preći nego moraju ići na druge granične prijelaze", navodi Brnabić za Tanjug.

Podsjeća da postoji jasan dogovor da će Srbija financirati most, entitet RS pristupne prelaze, a država BiH granične prijelaze i da će dati dozvolu za njihovo otvaranje, što se nije dogodilo.

Nada se da će u BiH uskoro biti formirano Vijeće ministara BiH i da će se raditi na rješavanju tog pitanja.

Kada je riječ o granicama, Brnabić podsjeća da su formirana povjerenstva koje se bave tim pitanjem, ali ocjenjuje da u ovom trenutku nije pravo vrijeme da se sa tim nastavi, jer vlast u BiH nije formirana, a u Hrvatskoj "to nije oportuno zbog njihove pripreme za kampanju", prenosi Klix.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije