POLICIJA BEZ ZAPOVJEDNIKA

Brkić odustao od mjesta ravnatelja policije HNŽ-a

Vlada HNŽ
11.03.2014.
u 09:22

Neovisni odbor je Brkića ocijenio kao najboljeg kandidata za obavljanje dužnosti ravnatelja policije HNŽ-a, ali politika, točnije bošnjačke stranke već devet mjeseci blokirale su njegovo imenovanje

Policija HNŽ-a od jučer nema zapovjednika. Dragan Brkić, koji je imenovan za vršitelja ove dužnosti prije mjesec dana, nadležnim tijelima je uputio dopis u kojem stoji kako više neće obavljati ovu dužnost, te kako, također ,povlači svoju kandidaturu za ovo mjesto. Neovisni odbor je Brkića ocijenio kao najboljeg kandidata za obavljanje dužnosti ravnatelja policije HNŽ-a, ali politika, točnije bošnjačke stranke već devet mjeseci blokirale su njegovo imenovanje. - Vlada smatra kako je obavila svoj dio posla. Sada je na Neovisnom odboru da odluči, odnosno, predloži novog kandidata za ovu dužnost - rekao nam je jučer kratko predsjednik Vlade HNŽ-a Denis Lasić. Ponovio je kako odgovornost za sigurnosno stanje sada trebaju nositi oni koji mjesecima blokiraju imenovanje prvog policajca u HNŽ-u.

- Vlada će ovoga tjedna normalno održati sjednicu i nastaviti raditi poslove koji su pred nama, a što će se dalje raditi o ovom pitanju, neka odluči Neovisni odbor - zaključio je Lasić. Stanje dodatno komplicira činjenica kako uskoro nisu planirani novi sastanci vladajućih političkih stranaka o ovome pitanju. - Za sada nema planova za nove sastanke. Mi i dalje smatramo kako se stav Neovisnog odbora treba ispoštovati. Ako politika želi imenovati čelne ljude u policiji, onda ne znam zašto se to tijelo uopće zove Neovisni odbor - poručio je jučer predsjednik HDZ-a BiH HNŽ-a Rafael Gagro. Pitanje izbora ravnatelja policije HNŽ-a već dugo vrijeme je glavni razlog krize unutar Vlade HNŽ-a. Prije mjesec dana u Mostaru nije imao tko zaustaviti skupinu huligana koja je palila zgrade institucija.

Glavni razlog izostanka reakcije upravo je to što policija u županiji nije imala ravnatelja. Sada se samo možemo nadati kako u Mostaru neće biti sličnih scena. Također, nije nemoguće da Vlada uskoro imenuje novog v.d. ravnatelja policije HNŽ-a, ali još uvijek se ne spominju imena ljudi koji bi mogli naslijediti Brkića na ovoj dužnosti. Sigurno je samo kako policija treba što prije imati zapovjednika u HNŽ-u. Bez toga, sigurnosna situacija u županiji je ispod razine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?