novi dom

Braća Valjevac iz Donjih Vukovija dobila svoj novi dom

09.05.2017.
u 17:45

U prisustvu mnogobrojnih donatora, prijatelja i uposlenika MFS-EMMAUS-a izvršena je primopredaja ključeva za kuću za braću Valjevac, iz Donjih Vukovija, Općina Kalesija, piše Fena.

Ključevi su uručeni starateljici braće Fahzeti Valjevac, a uručio ih je Willem Pronk, direktor nizozemske organizacije Stichting Proplan koja je većinski donator.

U posljednje tri godine domaća humanitarna nevladina organizacija MFS – EMMAUS sagradila je ukupno 70 kuća za pogođene poplavama i socijalno ugrožene.

Braća Elmedin, Elvedin, Sejfo i Hamid iz Donjih Vukovija su 2006. godine ostali bez oca, a 2009. godine i bez potpunog obiteljskog  staranja kada ostaju uskraćeni za dom i normalan obiteljski život.

MFS-EMMAUS započeo je izgradnju kuće u srpnja 2017. za malodobnu braću.

Projektom izgradnje kuće sa četiri odvojena stana se nastojalo direktno pomoći toj djeci, koja trenutno borave u Domu za djecu bez obiteljskog staranja u Tuzli, kako bi prilikom izlaska iz te institucije potpomogli procesu povratka u zajednicu, navodi u priopćenju za javnost nevladine organizacije MFS – EMMAUS.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?