13. I 14. PROSINCA

Božićne kuharice na dar uz Večernji - Slana i slatka

11.12.2017.
u 15:08

Kolači prema receptima starih i dobro čuvanih, tajnih recepata naših baka

Na raskošnom, svečano uređenom božićnom stolu najvažniji sastojak nije savršeno pečena purica, već ljudi koji se okupljaju oko njega.

Za Božić kuhamo više nego inače, dolaze nam gosti ili pak mi idemo k rodbini i prijateljima, a osim na hranu, jako pazimo da interijer odiše svečanom atmosferom. Pri sastavljanju blagdanskog menija vodite računa o broju ljudi koji vam dolaze u goste te o tome što vole, ali i razmislite koliko ste vremena spremni izgubiti u kuhinji. Mi donosimo ideje za topla i hladna predjela koja, po pravilu, svi vole, a tu su, dakako, i tradicionalni recepti za savršeno pečenu puricu, najsočniju pečenku, odličnu sarmu...

Pripremili smo i neka iznenađenja, poput hrabrih, netipičnih jela, kao i prijedloge za vegetarijanske specijalitete. Ukratko - za svakog ponešto!

Bez domaćih kolača na blagdanskom stolu božićni ugođaj nije potpun. Pripremili smo za vas stare i dobro čuvane recepte naših baka, ali i one koji će vam pomoći da svoje ukućane i drage goste iznenadite modernim i neodoljivim slasticama.

Mučite se s dizanim tijestom, a vanilin kiflice nikad nisu prhke poput bakinih? Sve korisne savjete pronađite na jednom mjestu – neka vam ove godine svaki kolač uspije od prve!

U blagdanskoj atmosferi najviše uživaju djeca – uključite ih u pripremu slastica osmišljenih baš po njihovoj mjeri.

Ne propustite darove uz Večernji list - u srijedu 13. prosinca Slanu božićnu kuharicu, a u četvrtak 14. prosinca Slatku božićnu kuharicu.

Lijepe i sretne blagdane želi vam vaš Večernji list!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?