Mario Karamatić:

Bošnjačka politika svoj stav pokušava podvaliti kao stav države

08.09.2017.
u 20:36

Očito kolege iz bošnjačkih stranaka još uvijek ne razumiju kako oni ne predstavljaju Bosnu i Hercegovinu, rekao je u izjavi za Dnevnik.ba predsjednik HSS BiH i član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH Mario Karamatić.

Komentirajući protivljenje bošnjačkih političara i političkih stranaka izgradnji Pelješkog mosta, Karamatić je rekao kako je Bosna i Hercegovina država triju konstitutivnih naroda koji o svim problemima, kako unutarnjim tako i vanjskim, trebaju pronaći suglasje. To je onda stav Bosne i Hercegovine, dok trenutno bošnjačka politika svoj stav pokušava podvaliti kao stav države BiH.

Podsjećamo, jučer su u Zastupničkom domu Parlamenta BiH bošnjački zastupnici potpisali Deklaraciju kojom se traži obustava izgradnje Pelješkog mosta obrazlažući kako će most tobože onemogućiti izlaz BiH na otvoreno more. Deklaracija nije usvojena na jučerašnjem zasjedanju Zastupničkog doma Parlamenta BiH budući da je sjednica prekinuta i o njoj će se zastupnici izjašnjavati 13. rujna.

Bošnjački zastupnici u Deklaraciji navode kako traže od Republike Hrvatske i Europske unije da se obustavi gradnju Pelješkog mosta te da se uključe u razgovore s BiH u pogledu razgraničenja na moru na principima uvažavanja suverenih prava BiH na moru. 

"Očito kolege iz bošnjačkih stranaka još uvijek ne razumiju kako oni ne predstavljaju Bosnu i Hercegovinu. Eventualno mogu predstavljati nekih 20-ak posto BiH, ali cijelu ne", izjavio je Karamatić. 

Karamatić, inače i izaslanik u državnom Domu naroda smatra kako će bošnjačka Deklaracija o Pelješkom mostu doživjeti debakl u svome parlamentarnom životu.

"Ta Deklaracija neće biti usvojena i onda će se bošnjački dužnosnici žaliti kako su svi protiv 'Bosne'. Problem je što ne shvaćaju da ta 'Bosna' ne postoji i nikada neće postojati", izjavio je Karamatić.

Pojasnio je kako postoji samo Bosna i Hercegovina, zemlja tri naroda koji u njoj žive i koji bi trebali pokušati doći do suglasja u svemu, pa tako i Pelješkom mostu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?