Suđenje Mili Puljiću

Bošnjaci činili 30% postrojbe

05.10.2017.
u 09:00

U nastavku glavnog pretresa u predmetu koji se vodi protiv Mile Puljića obrana je izvela nova tri svjedoka - Žarka Soldu, Zdenka Penavu i Gordana Zeljku. Oni su se izjašnjavali o okolnostima, kako su i sami istaknuli, svoga borbenoga puta i događaja u “prvom” ratu protiv srpske vojske i u “drugom” ratu protiv Armije BiH. Ono što je bitno u “prvom” ratu, a posebno zbog udruženog zločinačkog pothvata, koji se navodi u optužbi, dokazivali su kako su zajednički djelovali s Armijom BiH u vojnim operacijama krajem 1992. godine.

“Dva rata”

Također su naveli kako je veliki broj Bošnjaka, tada još uvijek muslimana, bio u postrojbama HVO-a te da nije bilo nikakvih sukoba i da su nakon tog razdoblja crte zajednički držali s pripadnicima Armije BiH te da je faktički rat s A BiH počeo 30. lipnja 1993., kada je Armija Bosne i Hercegovine, zajedno s pripadnicima bošnjačke nacionalnosti iz HVO-a, napala Hrvatsko vijeće obrane, uhitila jedan dio vojnika i tada je nastalo opće rasulo u tom dijelu Mostara i došlo do preustroja kompletno Druge bojne...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije