Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Bošković: Iskušenja koja nas čekaju ka punoj slobodi i ravnopravnosti neće biti laka

ako smo bili jedinstveni i odlučni u Lipanjskim zorama, moramo isto tako biti i u vremenima koja dolaze", poručio je načelnik Bošković
14. lipnja 2018. u 08:52 1 komentara 253 prikaza

U srijedu, 13. lipnja, obilježena je 26. obljetnica akciji "Lipanjske zore" u kojoj su postrojbe Hrvatskog vijeća obrane (HVO) oslobodile područje općine Stolac.

Program obilježavanja započeo je svetom misom u stolačkoj župnoj crkvi, nakon čega je upriličen mimohoda gradskim ulicama do središnjeg spomenika poginulim hrvatskim braniteljima gdje su položeni vijenci, priopćeno je iz Općine Stolac.

Općinski načelnik Stjepan Bošković u svom je govoru odao priznanje i počast svim sudionicima akcije, zahvalivši im za iskazanu hrabrost, domoljublje i odlučnost.

"Tada nismo mislili da će ovaj put biti na iskušenju kroz razne bitke koje smo vodili kroz ovih 26 godina, da ćemo biti suočeni u iskušenjima s drugim narodima s kojima bi trebali graditi bolje društvo. Neka nam današnji dan bude poticaj za zbijanje redova, jer iskušenja koja nas čekaju ka punoj slobodi i ravnopravnosti neće biti laka. Kako smo bili jedinstveni i odlučni u Lipanjskim zorama, moramo isto tako biti i u vremenima koja dolaze", poručio je načelnik Bošković, navodi se u priopćenju.

  • una-sana:

    kakva lipanjska zora kakvi bakraci cista farsa da nije zalosno bilo bi smijesno Tudman i Milosevic sve za stolom rijesili.; a ovi "domoljubi" prodaju muda pod bubrege..