orašje

Bogat sportski, rekreativni i kulturno-umjetnički program na Danima Tolise

manifestacija
09.06.2016.
u 17:17

U ime visokog pokrovitelja predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare, Desete Dane Tolise svečano je otvorio njegov predstavnik Pavo Šljivić, javlja Hrvatski Medijski Servis.

U Crkvi Uznesenja Marijina u Tolisi, gdje je održano otvorenje, Zaklada Terra Tolis dodijelila je Plaketu zahvale načelniku Općine Orašje Đuri Topiću za sav doprinos tijekom ovih deset godina. U svom obraćanju načelnik je kazao da je rijetkost biti tako uporan u organiziranju ovakve manifestacije kao što to rade mještani Tolise, te da je zahvaljujući raznovrsnosti, kvaliteti i bogatstvu svojih sadržaja manifestacija postala jedna od najznačajnijih u Županiji Posavskoj pa i šire. Za kraj je poželio još puno uspješno organiziranih Dana Tolise u narednim godinama. Plaketu za doprinos su dobili i gvardijan Franjevačkog samostana i župnik Župe Tolisa fra Marijan Živković, kako i generalni sponzor svih dosadašnjih manifestacija poduzeće City Centar IN Orašje. Svečanost otvorenja završila je koncertom Akademskog pjevačkog zbora Umjetničke akademije Osijek koji su pod ravnanjem profesorice Antoanete Radočaj-Jerković izveli skladbu Magnificat britanskog skladatelja Johna Ruttera koja je premijerno izvedena u dvorani Carnegie Hall u New Yorku, 1990. godine.

U organizaciji Zaklade Terra Tolis petodnevna manifestacija Dani Tolise održava se u Tolisi od 2007. godine. U dosadašnjim manifestacijama sudjelovalo je više od 70 kulturno-umjetničkih društava, 60 književnika i pjesnika, kao i članova sportskih društava. Održane su kazališne predstave, koncerti klasične i duhovne glazbe, biciklijade, nogometni i odbojkaški turniri, postavljene su etno i izložbe slika domaćih autora i učeničkih radova. Odabrane su i nagrađene najuređenije kuće i dvorišta u Tolisi, a od 2010. godine dodjeljuje se i književna nagrada “Fra Martin Nedić”.

Drugog dana ovogodišnjih Dana Tolise na programu je šahovski turnir i dodjela književne nagrade “Fra Martin Nedić”, trećega dana biciklijada i kazališna predstava “Teštament”, a četvrtog odbojkaški turnir kao i koncert KUD-a Kralj Tomislav Tolisa. Manifestacija će završiti u nedjelju sa velikom smotrom folklora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?