sastanak

Bodonyi i Milinić razgovarali o povećanju francuskih investicija u BiH

sastanak
FIPA
18.03.2016.
u 17:21

Veleposlanica Francuske u BiH Claire Bodonyi posjetila je Agenciju za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) i razgovarala s direktorom Gordanom Milinićem o mogućnostima za poboljšanje ekonomske suradnje dviju zemalja.

Na sastanaku je konstatirano kako je u BiH registrirano nekoliko francuskih investicija od kojih je najznačajnija investicija grupacije Lactalis, kako nekoliko bh. firmi rade za francuske firme Pierre Cardin i Mephisto, te kako je nivo francuskih investicija i dalje jako nizak.

Veleposlanica Bodonyi je istakla da nažalost francuski investitori nisu previše zainteresirani za investiranje u BiH jer smatraju kako je poslovni ambijent kompliciran, da pravni sistem ne ulijeva sigurnost, da je prisutna korupcija i kako je bh. tržište malo.

Također, navela je kako je imala veliki broj sastanaka s nadležnim institucijama u BiH radi poboljšanja ekonomske suradnje i kako ti sastanci nisu dali odgovarajuće rezultate zbog nedovoljne aktivnosti bh. sugovornika da poboljšanju određene stvari u zemlji, prenosi Fena.

Direktor Milinić je informirao veleposlanicu o aktivnostima Agencije na podršci stranih investitora i uspostavljanju kontakata s potencijalnim investitorima, kao i o ostvarenoj suradnji sa stranim veleposlanstvima i privrednim udruženjima u BiH.

Naglasio je kako FIPA kroz tzv. "Aftercare" aktivnosti preduzima mjere na unapređenju poslovnog ambijenta i da predlaže odgovarajuće mjere nadležnim ministarstvima.

Dogovoreno je kako Veleposlanstvo Francuske i FIPA zajednički organizuju aktivnosti na povećanju nivoa francuskih investicija u BiH, priopćeno je iz FIPA-e.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije