Sveta misa za mlade u Zürichu

Blaženi Alojzije kardinal Stepinac je uzor i mladima

12.02.2024.
u 07:15

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich slavljena je Sveta misa za mlade u Crkvi sv. Felixa i Regule u nedjelju 11. veljače 2024. u 18 sati. Svetoj misi sudjelovao je 150 mladih, a predstavio je vodio je fra Iko Skoko. 

Fra Iko je citirao fra Tomislava Janka Šagija Bunića koji je rekao: „Za nas kršćane vjernike ne može biti sporno da najveći darovi koje Bog daje jednom narodu jesu velike i svete osobe koje su za nas živa Božja poruka, nadahnuće i mjerilo vjernosti i ustrajnosti u dobru“. Fra Iko je nastavio kako je jedan od velikih darova koje je Bog dao našem hrvatskom narodu neizbrisivi lik blaženog Alojzija Stepinca.

Blaženi Alojzije je nadahnuće i mladima u mnogim stvarima koji žive izvan Domovine, a istaknuo je tri polja: 1. kako odgajati svoju savjet po Svetom pismu, 2. kako se molitvom pripremati za donošenje velikih dobrih odluka u životu, te ih se držati unatoč teškoćama, prijetnjama i patnji i 3. na poseban način vjerovao je propovijedao iz Matejeva Evanđelja kako je svako dobro djelo učinjeno najmanjima, posebno onom koji pate, učinjeno samom Isusu. 

Na kraju Svete mise izmolili su svi zajedno Molitvu za proglašenjem svetim blaženog Alojzija Stepinca. Liturgijsko pjevanje predvodili se orguljašica Petra Hrvačić i glazbenik Lovro Uzelac.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije