ŽELI JE TUŽITI

'Bivša je krivotvorila test očinstva - 11 godina odgajam tuđeg sina'

tužan muškarac
shutterstock
20.01.2024.
u 18:50

Čovjeku je ostao slomljenog srca nakon što je saznao da dijete o kojem se brine 11 godina nije njegov biološki sin.

Čovjek je ostao u šoku nakon što je otkrio da dijete o kojem se brinuo više od 11 godina nije njegov biološki sin. Otkrio je da ga je bivša djevojka prevarila tako što je lažirala rezultate testa očinstva, koristeći DNK pravog oca. Muškarac, koji je vjerovao da je otac, pružao je ljubav djetetu, a majci financijsku potporu. Sada traži pravdu protiv svoje bivše djevojke, ali priznaje da je potpuno izgubio vjeru u pravni sustav, piše Mirror.

Podijelivši svoju priču na Redditu, 30-godišnjak je rekao: 'Kad sam imao 18 godina moja djevojka je zatrudnjela. Rekla mi je da me prevarila otprilike u isto vrijeme. Rekao sam joj da je u redu. Imat ćemo dijete, napravi test za utvrđivanje očinstva i nastavi dalje. Smislila je lažni test za utvrđivanje očinstva koristeći DNK pravog oca i stavila moje podatke na test'.

'Bio sam otac tog djeteta 11 godina prije nego što sam je uhvatio u laži. Tražio sam od nje da prizna jer sam je uhvatio na djelu i lagala mi je ravno u lice', dodaje. Jedanaest godina nakon rođenja djeteta odlučio je ponoviti test očinstva jer je njegovo dijete počelo nalikovati muškarcu s kojim ga je prevarila njegova bivša djevojka.

Rekao je: 'Tada sam saznao da dječak nije moj. Ovo je očito oduzelo toliko godina mog života i stvorilo veliki problem i za dječaka. Koristila je izmišljeni test da me uvjeri da sam ja otac. Imam dokaze za oba testa, ali tužitelji neće preuzeti moj slučaj'.

'Nazvao sam sve agencije kojih se mogu sjetiti i objasnio svoju situaciju i sve su mi govorile nešto u stilu 'ne znam možemo li išta učiniti'. Razgovarao sam s odvjetnikom i znam sa 100 posto sigurnosti da ona je počinio kazneno djelo protiv mene. Zar stvarno ne mogu ništa učiniti? Zašto nitko ne želi preuzeti ovaj slučaj?', pita se očajni muškarac.

'Ona je 100 posto kriva i imam sve dokaze koji bi bili potrebni. Potpuno sam izgubio vjeru u pravni sustav zbog ovoga. I ja sam sada u problemima kao otac djeteta. Bez osude ne mogu biti uklonjen iz rodnog lista', zaključuje.

Reagirajući na njegovu priču, jedan korisnik je predložio: 'Tužite je građanskom sudu'. Drugi je dodao: 'Postoje vam otvorene pravne mogućnosti, ali mislim da će vam biti teško kazniti majku bez kažnjavanja djeteta'. Treća je osoba komentirala: 'Ona ne ide u zatvor, ništa se neće učiniti. Sudac će vam reći da ste 11 godina njegov otac i ostat ćete to barem financijski'.

Četvrti je pitao: 'Kako prestati voljeti svog sina jer njegova krv nije tvoja? Ne osuđujem i iskreno pitam. Ovo je golemo razočaranje za tebe i tog dječaka. Osobno bih je tužio za puno skrbništvo. To bi bilo nešto što bi sudac presudio u tvoju korist'.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?