Uključivanje sad-a

Bivša državna tajnica SAD-a Condoleezza Rice glavna kandidatkinja za američku izaslanicu za Balkan?

25.11.2017.
u 12:53

Bivša državna tajnica SAD-a Condoleezza Rice glavna je kandidatkinja za američku posebnu izaslanicu za Balkan, javlja Sputnik pozivajući se na neimenovani izvor. Kako se navodi, “inzistiranje Kosova na sudjelovanju Amerike u dijalogu između Beograda i Prištine samo je vrh ledenog brijega u planovima koje SAD ima za zapadni Balkan”.

U središtu priče je, ističe se, ne samo uključivanje SAD-a u bruxelleske pregovore već i oživljavanje ideje koja je prije nekoliko godina potekla iz Washingtona o imenovanju njihova posebnog izaslanika za Balkan. Prema saznanjima Sputnika, Rice je sada glavna kandidatkinja za tu dužnost. Ovaj izvor iznosi tvrdnju kako se “Amerika ne želi miješati izravno u pregovore” i da je njezin cilj praktično nadgledati završni proces u vezi s Kosovom, ali i “riješiti pitanje BiH, prije svega, zbog političkih procesa u Republici Srpskoj”.

- Izbor Condoleezze Rice za novog igrača za Balkan zadovoljio bi i demokrate i republikance u SAD-u, a dodatni bod joj je i to što slovi kao dobra poznavateljica Rusije - ocijenio je sugovornik Sputnika.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije