Najveća prirodna katastrofa u povijesti

Bitka za Posavinu

posavina
19.05.2014.
u 08:46

Velike rijeke Save i dalje pulsiraju zajedno, a jedini interes je pobijediti rijeku...

Sunčan, proljetni dan u Posavini je u još većoj opreci s realnim problemima stanovnika. Još dan, još noć, još sat, pa i minuti! Otkucaji vremena i valovi mirne, ali po količini vodenog tereta, silno i zastrašujuće velike, rijeke Save i dalje pulsiraju zajedno. Koliko je opala, raste li, u koju mjesnu zajednicu je ušla, a iz koje se povlači?! Informacije i dezinformacije.

Ljudske tragedije

Sve veći broj izbjeglica sliva se u Mjesnu zajednicu Orašje, jedna osnovna i dvije srednje škole svoje su učionice od ranih subotnjih sati pretvorile u velike boravke i spavaonice. Baka iz Grebnica kroz suze zbraja priču svih prisutnih žena u jednoj oraškoj učionici: “Drugi put u dvadeset godina samo s vrećicom napustila sam svoj dom, prvi put uz grmljavinu oružja a sada uz huk vode”. U pomoć danas priskače i osnovna škola u Tolisi koja će prihvatiti sve evakuirane stanovnike Bukove Grede iako se dijelovi i ove mjesne zajednice tope vodom.     

Cijelu reportažu čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?