MEĐU KUMOVIMA I ANDRIJA JARAK

Biskup Ratko Perić krizmao 79 djece iz međugorske župe

jarak
VL FOTO
18.05.2014.
u 10:20

Riječi dobrodošlice biskupu uputio je jedan krizmanik i međugorski župnik fra Marinko Šakota, a u znak zahvalnosti cvijeće je biskupu uručila jedna krizmanica.

Mostarski biskup dr. Ratko Perić podijelio sakrament potvrde za 79 krizmanika, 47 mladića i 32 djevojke iz međugorske župe. To se dogodilo u prepunoj crkvi sv. Jakova u Međugorju u kojoj su uz krizmanike i kumove bili nazočni i njihovi roditelji, župljani i hodočasnici.

Novinar i vidjelac

Među kumovima bio je i popularni novinar Nove TV Andrija Jarak koji je bio kum Luki Ivankoviću iz Bijakovića. Vidjelac Jakov Čolo i njegova supruga Anna-Lisa kao roditelji bili su nazočni krizmi njihove kćeri Mirjam.Prije početka svete mise, kroz mnoštvo roditelja, rodbine i ostalog vjerničkog puka, u procesiji u svečanim bijelim odorama uputila se kolona krizmanika i njihovih kumova. Njihov ulaz u crkvu sv. Jakova slijedili su na kraju procesije biskup Perić, međugorski župnik fra Marinko Šakota i dekan fra Dario Dodig. Mostarski biskup se na poseban način u propovijedi obratio krizmanicima, kumovima i kumama, očevima i majkama.

Riječi dobrodošlice biskupu uputio je jedan krizmanik i međugorski župnik fra Marinko Šakota, a u znak zahvalnosti cvijeće je biskupu uručila jedna krizmanica.

Zahvala biskupu

Biskup dr. Ratko Perić se obratio nazočnima ovim riječima: “Odajemo posebnu hvalu i slavu presvetomu Trojstvu kojemu je ova sveta misna Isusova žrtva najveća čast i slava. Pozdravljamo Blaženu Djevicu Mariju koja je najbliža od svih nas presvetom Trojstvu. Ona je Isusova majka, naša duhovna majka, po Isusovoj naredbi s križa. Častimo i sv. Jakova kojemu je posvećena i ova crkva i ova župa. I vas krizmanici od sveg srca pozdravljam”. (M. Sivrić)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?