Čitluk

Biskup Perić blagoslovit će područnu crkvu u Služnju

crkva u Sluznju
22.04.2016.
u 11:00

Na sutrašnji blagdan sv. Jure, nebeskog zaštitnika ovoga mjesta, vjernici Služnja, naselja koje pripada župi Čitluk, imat će razloga za još jedno iznimno veliko slavlje. Sutra će, naime, njihovo mjesto pohoditi mostarski biskup msgr. Ratko Perić koji će pod svetom misom u 16 sati svečano blagosloviti novoizgrađenu područnu crkvu sv. Jure na Služnju.

Budući da su dugi niz godina svete mise u Služnju slavljene u ovećoj grobljanskoj kapeli, mještani Služnja odlučili su te za nešto više od dvije godine uspjeli izgraditi novu crkvu sv. Jure, koja će sutra (u subotu) biti svečano i blagoslovljena.

Naime, radovi su počeli 29. kolovoza 2013. kada su blagoslovljeni temelji crkve, a njezina gradnja završena je 29. kolovoza 2015. godine i od tada se u novoj crkvi sv. Jure na Služnju redovito slave svete mise. Od tada je to crkveno zdanje postalo središnje mjesto okupljanja mještana Služnja, izvorište njihove još čvršće vjere, nade i ljubavi te duhovno mjesto koje ih još više povezuje s Bogom i Crkvom.

Za sutrašnji svečani blagoslov svoje nove crkve mještani Služnja duhovno se pripravljaju trodnevnicom koju predvode svećenici župe Čitluk, u sklopu koje se svake večeri u 17.30 sati moli krunica, a u 18 sati slavi sveta misa. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?