Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Biskup Franjo Komarica krstio peto dijete obitelji Pilić

28. prosinca 2015. u 10:03 0 komentara 317 prikaza
krštenje
Pogledajte galeriju 1/4

Na blagdan sv. Obitelji, u nedjelju 27. 12. 2015., biskup banjolučki je u pratnji đakona vlč. Borisa Jorgića pohodio župnu zajednicu u Glamoču. Pod koncelebriranom misom, koju je slavio u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Markom Crnjakom, podijelio je sakrament krštenja maloj Ružici, petom djetetu u obitelji Vesne i Damira Pilić. Nova prostrana župna crkva je bila ispunjena župljanima, među kojima je bio veliki broj djece i mladih.
Biskup je na početku slavlja pozvao sve prisutne na zajedničku molitvu za sve obitelji u župi, biskupiji, zemlji i narodu, da one budu otvorene životu, te da život brane i promoviraju. Pozvao je tu prognaničku župnu zajednicu da se posebno sjete u molitvama „svih izbjeglica, prognanika i migranata, kako ne bi oni klonuli duhom, nego da se nadaju u Božju pomoć, koja će im sigurno doći“.
U homiliji je protumačio „jedinstvenu vrijednost obitelji u Božjim očima“, a pojasnio je i nauk Crkve o kršćanskom shvaćanju braka i obitelji. Pohvalio je vjeru, ozbiljnost i uzajamnu ljubav mnogih bračnih parova i katoličkih obitelji u župi i biskupiji te u cijeloj Crkvi naše zemlje, što je prepoznatljivo i u držanju naših prognanika i izbjeglica u drugim zemljama diljem svijeta.
Posebno je zahvalio i pohvalio bračni par Vesnu i Damira Pilić što su – unatoč svome nezavidnom materijalnom položaju – imali pouzdanja u Boga da s kršćanskom hrabrošću donesu na svijet još jedno od Boga dobiveno dijete.
Ohrabrio je i druge bračne parove da se međusobno pomažu u kršćanskoj ljubavi i međusobnoj solidarnosti.
Pjevanje cijele okupljene zajednice za vrijeme liturgijskog slavlja predvodio je župni zbor na čelu s voditeljicom s. Simplicijom.
Biskup i župnik su se nakon mise u župnim prostorijama zadržali u kraćem razgovoru sa svim članovima obitelji Pilić. Biskup im je uručio prigodne darove za svakodnevne njihove potrebe, novčanu pomoć, te spomen medaljice, kao što je to već godinama – u sličnim prigodama – praksa u banjolučkoj biskupiji.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.