Već u ponudi adventske i novogodišnje destinacije

Biraju se adventi u Zagrebu i Budimpešti, ali i lokacije za Novu godinu

21.10.2023.
u 11:32

- Jesen je za brojne idealno doba godine za opuštanje i putovanje. U popularnim svjetskim metropolama tada vlada manja gužva, cijene su obično pristupačnije, a mnogi gradovi postaju osobito čarobni u ovom dijelu godine. Tako da, za koju god lokaciju se odlučite, nećete pogriješiti - kažu nam iz agencija za putovanja. Osim jesenskih i adventskih putovanja, koja su već godinama unatrag aktualna, kažu nam, bh. građani ništa ne prepuštaju slučaju te već biraju destinacije i za doček Nove godine.

Biraju se lokacije

- Ponuda naše agencije zaista je bogata. Iz godine u godinu trudimo se putnicima staviti na raspolaganje što više destinacija. Traže se od Europe do dalekih destinacija. Naravno, lokaciju, kao i vrijeme boravka na njoj, određuje i količina novca kojom netko raspolaže. Već se biraju i lokacije za Novu godinu, a jedna od najpopularnijih destinacija je Dubai, gdje nemamo organizirane, nego individualne odlaske, putnici sami biraju hotelski smještaj, a u svim hotelima bude organizirana proslava dočeka. Što se tiče grupnih odlazaka i proslave najsvečanije večeri u godini, u ponudi su također Andaluzija, Pariz, Atena, Istanbul...

Imamo i krstarenje Nilom, u čijem se planu putovanja obilaze Cairo - Sohag - Luksor - Edfu - Asuan -Aleksandrija. Za svakoga ima ponešto, vrijeme je za odluku - kaže nam Nada, zaposlenica banjolučke agencije Kontiki Travel.

Da zanimanja itekako ima kada je riječ o putovanjima, potvrdila nam je i Imelda Čengić iz sarajevske agencije Sol Azur. - Destinacije koje su trenutačno aktualne su Rim, Istanbul, Toskana, Barcelona, Prag, Pariz... Uz navedene destinacije, imamo u ponudi i Advent u Budimpešti koji itekako privlači pozornost putnika, a u kojemu je tri dana moguće provesti za 189 KM. Uskoro bismo trebali objaviti i putovanja u Skoplje i Porto - objašnjava nam Čengić. Zanimalo nas je i kakvo je zanimanje za Novu godinu, ima li ga uopće ili je još uvijek rano. - Ne, naravno da ne. Svakodnevno nam stižu mailovi u kojima se putnici raspituju o svojim željenim destinacijama. Imamo već i rezervacija, a tek u razdoblju koje je pred nama očekujemo da će "pravo zagužvati" - kaže Čengić za Večernji list. Kako je objavljeno i na stranici Sol Azura, sedam dana za Novu godinu moguće je rezervirati već po cijeni od 649 KM u Parizu, četiri dana u Veneciji po cijeni od 349 KM, a šest dana u Rimu po cijeni od oko 450 KM. Uz navedene lokacije, u ponudi za Novu godinu su i Kapadokija, Prag, Barcelona...

Adventska putovanja

I iz drugih agencija potvrdili su da zanimanje za putovanja zavlada čim se objave programi putovanja, posebno kada je riječ o adventskim ponudama. - Najtraženiji su nam adventi u Zagrebu i Grazu, za koje je nekako uvijek veliko zanimanje, osobito za Zagreb - rekli su iz agencije Vuković za Nezavisne, dodajući da su ovi izleti jednodnevnog karaktera, a cijene su pristupačne.

- Za Graz je cijena 59 KM, a za Zagreb 39 KM. Tu su uračunati prijevoz, odlazak u tržni centar i na advent. Tako je i u Zagrebu i u Grazu - naveli su dodajući da su izleti planirani tijekom svakog vikenda, počevši već od 25. studenoga, a polasci su predviđeni iz Prijedora, Banje Luke i Gradiške. I iz banjolučke turističke agencije Putomanija ističu za Nezavisne novine da je najveće zanimanje za Zagreb jer je najbliži, a i cjenovno najprihvatljiviji. Međutim, dodaju da su u ponudi i putovanja na advente u Ljubljanu, Graz, Pečuh, Budimpeštu, Temišvar i Novi Sad.

Kada je riječ o cijenama, zaljubljenici u avanturu na jedan dan morat će izdvojiti od 39 do 59 KM, dok će oni koji požele prespavati u Budimpešti ili Temišvaru svoje putovanje platiti 175 odnosno 159 KM. - Već su počele rezervacije. Bude dobar odziv za sva ta putovanja jer su jeftinija, zanimljivija i uglavnom su jednodnevnog karaktera, pa je to onda ljudima dobra opcija - istaknuli su iz agencije za Nezavisne, dodajući da se na putovanja kreće već početkom prosinca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?