Čović - Heidari

Bilateralni odnosi BiH i Irana dobri i bez otvorenih pitanja

13.12.2017.
u 18:21

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović održao sastanak s veleposlanikom Islamske Republike Iran u BiH Mahmoudom Heidarijem. Zajednički je usuglašeno kako su bilateralni odnosi naših dviju zemalja dobri i bez otvorenih pitanja, ali da postoji prostor za poboljšanje suradnje kada je u pitanju gospodarsko-trgovinska suradnja.

Istaknuto je kako je odlična suradnja posebice vidljiva u međunarodnim organizacijama, te domenu kulture. Razgovarano je i o trenutačnoj političkoj situaciji u BiH i svijetu, posebice o situaciji na Bliskom istoku.

Veleposlanik Heidari prenio je iranski stav u vezi s poštivanjem i provedbom obveza proisteklih iz Sveobuhvatnog nuklearnog sporazuma između Islamske Republike Iran i E3+3.

Na kraju susreta sugovornici su izrazili nadu u nastavak uspješne suradnje naših dviju zemalja, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije