KORS PREUZEO VERSACE

Bijesni fanovi Versacea: Hoćemo li odjeću sada kupovati u supermarketu

27.09.2018.
u 20:15

Nova tvrtka, koja će nastati nakon što Michael Kors preuzme Versace, otvorit će čak stotinu novih dućana, ali i online prodaju.

Michael Kors, ikona američke mode, dogovorio je preuzimanje legendarne talijanske modne kuće Versace osnovane 1981. godine za 2,1 milijardu dolara, a to mu je druga velika kupnja modne kuće nakon što je lani preuzeo britanskog proizvođača cipela Jimmy Chooa za 1,2 milijarde dolara. 

Globalna modna sila

Korsova je namjera svoju rastuću tvrtku transformirati u globalnu modnu silu.

– Ovo je za Versace jako uzbudljiv trenutak. Prošlo je više od 20 godina otkako sam preuzela tvrtku zajedno s bratom Santom i kćeri Allegrom. Ponosna sam što je Versace ostao jak brend i u modi i u modernoj kulturi. Naša marka nije samo sinonim za kultni i nepogrešivo prepoznatljiv stil nego i inkluzivnost te priznavanje različitosti, kao i ohrabrivanje ljudi da se izraze. Santo, Allegra i ja prepoznali smo da je ovo sljedeći korak koji će Versaceu omogućiti da ostvari svoj puni potencijal – priopćila je u službenoj izjavi Donatella Versace.

Podsjetimo, Donatella je došla na čelo tvrtke nakon što je ubijen njezin brat Gianni, osnivač tvrtke. Ispred njegove kuće u Miamiju iz pištolja ga je ubio serijski ubojica Andrew Cunanan. Michael Kors nakon preuzimanja Versacea promijenit će i ime pa će se zvati Capri Holdings Limited. Donatella će dobiti mjesto kreativne direktorice, a članovi obitelji Versace bit će dioničari nove tvrtke. Samo, koliko god Donatella Versace bila oduševljena što će raditi s direktorom Michael Korsa Johnom Idolom, toliko su ogorčeni fanovi te velike modne marke. I to izražavaju na društvenim mrežama. 

Je li ovo kraj Versacea?

“Gianni Versace nije umro za svoju znamenitu marku kako bi se ona prodala nekom jeftinom i kičastom dizajneru koji je arhetip površnog znanja, a čije vrećice ne možete raspoznati od lažnjaka koje prodaju u Turskoj. Ovo je kraj Versacea”, napisao je jedan ljutiti fan na Twitteru. Ima i otrovnijih: “Jeftino s....e koje se prodaje na aerodromima”, “marka koja će preseliti iz luksuznih dućana u supermarkete”, “‘zašto su se prodali najkičastijem čovjeku na svijetu’”, pa podvlačenje: “Nije Gianni Versace umro da bi ga se prodalo Michaelu Korsu.” Moguće je da su u pravu jer planira se otvoriti još stotinu Versaceovih dućana, a prodaju cipela i dodataka gotovo udvostručiti. Otvorit će se i web-shop. Sve da bi se stiglo do planiranog godišnjeg prihoda od dvije milijarde dolara. Je li to visoka moda ili supermarket?

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije