Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

BiH za godinu dana napustilo 35.377 osoba

17. travnja 2018. u 11:00 0 komentara 162 prikaza

Od 2013. do listopada 2017. BiH je trajno napustilo više od 150.000 ljudi, točnije 151.101 osoba. Podaci su ovo Unije za održivi povratak i integracije u BiH. Trend iseljavanja se nastavlja, a želja za boljim sutra ne poznaje naciju, piše Večernji list BiH. 

Hrvatske obitelji odlaze u zemlje Europske unije jer za to imaju mogućnost s hrvatskom putovnicom. Bošnjaci, mahom povratnici, pošto-poto prodaju svoju imovinu i sele se u Europu, uglavnom kod ili preko rodbine, u Njemačku, Austriju, Sloveniju, Švedsku… Dugi redovi za dobivanje viza u mnogim veleposlanstvima ne sprečavaju ni Srbe, koji su se integrirali u mjestima raseljenja, a prije rata živjeli u drugom entitetu, da se masovno sele u Njemačku i Austriju, ali i Srbiju.

U Posavini najgore

- Ekonomska kriza, besperspektivnost, nepoštivanje osnovnih ljudskih prava, politička situacija u našoj zemlji... samo su neki od razloga zašto mnogobrojne kompletne obitelji, posebno mladi, svoju domovinu napuštaju zauvijek...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.