Susret u Mostaru

BiH u EU vide Kiska, Vujanović, Wigemark, Cormack...

11.04.2016., Mostar, BiH - Svecana dodjela nagrade 15. Vecernjakov pecat pod motom Mostovi Europe, sto simbolizira europsko zajednistvo i raznolikost, u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosaca.  Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
13.04.2016.
u 07:00

Političke poruke, među kojima se najviše ističe ona kako građani BiH pripadaju europskoj obitelji, s ovogodišnje manifestacije “Večernjakov pečat” odjeknule su diljem EU, ali i mnogo dalje. Da BiH jest Europa, pokazalo se tu večer kada je Mostar, barem na nekoliko sati, postao njezina metropola. Potporu na putu u EU dijelom i kroz ovu manifestaciju BiH su dali predstavnici međunarodne zajednice, ali i brojnih država koji se nesebično zalažu za ulazak BiH u EU.

Na crvenom tepihu, koji je bio organiziran ispred Kosače, svoja mišljenja o temi manifestacije “Mostovi Europe”, kao i aktivnostima koje se rade na putu BiH prema EU s državnim vrhom BiH predvođenim članovima Predsjedništva BiH Draganom Čovićem i Mladenom Ivanićem, razmijenili su predsjednici RH Kolinda Grabar-Kitarović, Slovačke Andrej Kiska te Crne Gore Filip Vujanović. Veleposlanica SAD-a Maurean Cormack također je nazočila manifestaciji koja je već odavno prerasla granice BiH, kao i posebni predstavnik EU veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark.

Njima su se pridružili i veleposlanici te diplomati brojnih zemalja. Važno je naglasiti i kako je, uz članove Predsjedništva BiH, manifestaciji nazočio i premijer BiH Denis Zvizdić, izaslanstvo državnog Parlamenta na čelu s Mladenom Bosićem, Barišom Čolakom, Borjanom Krišto, izaslanstvo FBiH predvođeno predsjednikom Marinkom Čavarom, te premijerom Fadilom Novalićem. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije