Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

BiH prva u regiji počela prisilno deportirati migrante u Pakistan

31. srpnja 2022. u 16:54 0 komentara 397 prikaza

Služba za poslove sa strancima BiH je, u skladu sa Sporazumom o readmisiji između BiH i Pakistana, prva u regiji prisilno udaljila prvu grupu državljana Pakistana, koji su nezakonito boravili u BiH. 

Priopćeno je to iz Službe, odakle dodaju da su ova lica bila smještena pod nadzor u Imigracijski centar Službe.

"Prisilno udaljenje realizirano je komercijalnim letom sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, uz pratnju službenika osiguranja i pratnje Službe za poslove sa strancima do Islamabada, gdje su predati nadležnim tijelima Pakistana", naveli su iz Službe.

Služba za poslove sa strancima je, dodaje se, implementacijom Sporazuma o readmisiji još jednom potvrdila spremnost i opredjeljenost za što efikasnije upravljanje migracijskim procesima u BiH.

"Provođenjem ovog postupka napravljen je značajan iskorak na Zapadnom Balkanu, čime je BiH postala prva zemlja u regiji koja je realizirala prisilno udaljenje državljana Pakistana uz pratnju do matične zemlje", ističe se u priopćenju.

Prisilnom udaljenju, dodaje se, prethodili su kompleksni procesi.

"U idućem razdoblju će se intenzivirati suradnja sa vlastima Pakistana, u cilju implementacije Sporazuma o readmisiji i udaljenju državljana Pakistana u matičnu zemlju", naglašeno je u priopćenju.

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.