Večernjak doznaje

BiH od Rusije uskoro dobiva 219 milijuna maraka na temelju klirinškog duga

jkghkh
22.09.2016.
u 07:00

Jednako kao i sa sredstvima od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) s kojima se ucjenjivalo iz političkih razloga, tako je na pomolu rješenje oko isplate ruskog klirinškog duga u iznosu od oko 125 (odnosno 219 milijuna maraka). Kako doznaje “Večernji list”, u Ministarstvu financija i riznice pokrenuta je proceduru za potpisivanja sporazuma s Vladom Ruske Federacije glede izmirivanja klirinškog duga u gotovini.

U tijeku dogovori

Sredinom godine taj se posao činio okončanim, no onda su se uključili ministri iz Saveza za promjene, kao i SDA koji su blokirali ovu isplatu samo stoga, čini se, kako novac u godini izbora ne bi otišao izravno u blagajnu Republike Srpske kojom sada ravnaju kadrovi Milorada Dodika. 
“Ministri iz Republike Srpske u Vijeću ministara BiH ne žele da taj novac bude raspoređen, nego nam pričaju neku drugu priču. Mislim kako je sramota da od nekoga dobivate sredstva i da nalazite tisuću načina da ih blokirate”, naglasila je svojedobno premijerka RS-a Cvijanović. 
U više je navrata ministar financija i riznice BiH Vjekoslav Bevanda ponovio svoj stav da ovo predstavlja iznimno povoljno rješenje jer je Bosna i Hercegovina jedina država iz bivše SFRJ koja će ovaj dug bivšeg SSSR-a namiriti u novcu, a ne u robama. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?