Dragan Mektić

BiH je razvaljena država jer nema pravosudni sustav

Dragan Mektić
15.08.2017.
u 12:47

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić održao je konferenciju za medije na kojoj se očitovao na prijetnje na Facebooku potpredsjednici Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Ružici Jukić, kazavši da on nema ništa s prijetnjama, a da predstavnici pravosuđa u ovom slučaju od sebe žele napraviti žrtvu.

Mektić je istaknuo da je na Facebook grupi javno kritiziran rad, odnosno nerad Tužiteljstva BiH, ali i cjelokupnog pravosudnog sustava, a da prema njegovim saznanjima ta grupa na društvenoj mreži ima 4-5 tisuća korisnika, piše Klix.ba. 

"Ovi iz VSTV-a su prepoznali sebe u tim prijetnjama i izdali priopćenje da ih netko vrijeđa ili da im netko prijeti s te društvene mreže. Ja sam objasnio da ne stojiim iza toga, a onda se javila nevladina organizacija Treći blok da oni stoje iza toga", kazao je Mektić.

Istaknuo je da je Gordana Tadić napisala pismo kako raspolaže informacijama da se prijeti Ružici Jukić.

"Ljudi su se oglasili da su prijetili, ali to nije važno za bh. pravosuđe. Oni hoće od sebe napraviti žrtvu. Pod geslom da ih ništa neće odvratiti od njihove borbe. Bože ti pomozi", rekao je Mektić.

Dodao je kako su istaknuli da ih pritisci neće spriječiti da se bore protiv korupcije i kriminala.

"To je toliko potcjenjivanje intelekta građana. Ušlo Tužiteljstvo u čitavu priču i napravili problem. U to pokušavaju uvući i mene, iako je Ružica Jukić marginalna i beznačajna", poručio je Mektić. 

Istaknuo je da BiH bukvalno nema pravosudnog sustava i da smo mi zbog toga razvaljena država. 

"Sve to dok se oni prepadaju komentara građana na društvenim mrežama, gdje je Tadić poslala pismo Direkciji za koordinaciju policijskih tijela u kojem je napisala da se prijeti Ružici Jukić", istaknuo je.

Naveo je da je Jukić osigurana policijska zaštita, a da će on preispitati tu odluku.

"Postoji zaključak Vijeća ministara da se tužiteljima i sucima može dodijeliti osiguranje, ali ona nije ni tužitelj, ni sudac. Ona je obična službenica, građanka. Ukoliko postoje prijetnje treba reagirati, ali na način na koji je to predviđeno", naveo je. Prema njegovim riječima, Jukić nema policijsku zaštitu i ne može je imati. 

"Ako joj netko prijeti, a iz ovog vidim da joj nitko ne prijeti, ona se treba obratiti nadležnom policijskom tijelu. Nažalost, u čitavu tu priču uvuklo se i Tužiteljstvo. U ovoj državi svi hoće policijsku zaštitu, da im se blinka ispred kuće. To se i njoj svidjelo", kazao je Mektić.

Napomenuo je cinično da je shvatio da se oni zajedno bore, da ih ništa ne može pokolebati, samo im treba jedna policijska kućica i jedan automobil da blinka.

"Pogledajte odgovore iz Tužiteljstva kada im građani pošalju upit o nekom slučaju. Kažu da je predmet formiran. Ja sam raskrinkao da formiranje predmeta ne znači ništa. To je zaprimljena prijava i opečaćen predmet", rekao je.

Kroz šalu je istaknuo da formiranje predmeta znači da je stvar daleko odmakla. 

"Ovo će za mene biti ozbiljan predmet, jer nije često da oni formiraju predmet. Oni stalno formiraju predmete", našalio se Mektić na račun Tužiteljstva BiH.

Dodao je kako je predmet formiran 15. put te da bi se trebalo vratiti unatrag, možda je jubilarni. 

"Nisu kvalificirali djelo, svašta nešto su nabacali, napisali", zaključio je Dragan Mektić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije