UNWTO

BiH je među top 10 zemalja po porastu turističkih posjeta

turizam bih
23.01.2016.
u 08:05

Među deset vodećih zemalja u kojima je prošle godine zabilježen rast stranih turista je i BiH koja se našla iza Japana i Islanda

U svjetskom turizmu prošle su godine zabilježene rekordne 1,2 milijarde međunarodnih dolazaka, što je 50 milijuna ili 4,4 posto više nego u 2014. godini, a na listi zemalja koje su zabilježile najznačajniji rast turističkih posjeta nalazi se i BiH, navodi se u izvješću Svjetske turističke organizacije (UNWTO). Naime, UNWTO u novom izdanju Svjetskog turističkog barometra ističe da je 2015. bila šesta godina zaredom s natprosječnim rastom međunarodnih turističkih dolazaka.

Prema podacima UNWTO­a, Europa je i dalje najposjećenija regija svijeta sa 609 milijuna dolazaka, što je za pet posto više u odnosu na godinu ranije, dok je Francuska zadržala epitet najposjećenije države. Naime, Francusku su, unatoč napadima koji su se dogodili u ovoj zemlji, prošle godine posjetila 86,3 milijuna turista, tri posto više nego godinu prije. Najveći postotak povećanja broja posjetitelja prošle godine zabilježen je u Paragvaju i Tadžikistanu. Ove dvije države je prošle godine posjetilo čak 97, odnosno 94 posto više turista u odnosu na godinu prije.

Među deset vodećih zemalja u kojima je prošle godine zabilježen rast stranih turista je i Bosna i Hercegovina, koja se našla iza Japana i Islanda. Prema podacima UNWTO, BiH je tijekom prošle godine posjetilo čak 28,2 posto više turista u odnosu na 2014., zbog čega se BiH našla ispredegzotičnih država poput Paname, Tajlanda i Sejšela, zemalja koje su također zabilježile rast turističkih posjeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?