Važan jubilej

BiH i Slovačka obilježavaju 30 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa

08.02.2023.
u 14:54

Trideseta obljetnica međusobnog priznavanja i uspostavljanja diplomatskih odnosa između Slovačke Republike i Bosne i Hercegovine obilježava se danas.

Ministar vanjskih i europskih poslova Slovačke Republike uputio je tim povodom svoje najiskrenije čestitke.

- Slovačka stoji uz vas u podršci EU integracijama i spremna je pružiti pomoć u provedbi neophodnih reformi. Želimo kontinuiran napredak i uspjeh našim narodima - navedeno je u Twitter objavi ministra Rastislava Káčera.

Veleposlanik Slovačke Republike u Sarajevu Roman Hlobeň izjavio je da "povodom ovog važnog jubileja, sa sigurnošću možemo tvrditi da su u proteklih 30 godina između naše dvije zemlje uspostavljeni čvrsti prijateljski i partnerski odnosi, temeljeni na političkoj i praktičnoj podršci BiH u njenom procesu transformacije, modernizacije i euroatlanskih integracija".

- Čast mi je i zadovoljstvo raditi na daljnjem jačanju naših međusobnih odnosa na svim poljima i na obostranu dobrobit naših dviju prijateljskih zemalja - izjavio je veleposlanik Slovačke Republike u Sarajevu Hlobeň.

U sklopu obilježavanja ove značajne obljetnice, Veleposlanstvo Slovačke Republike u Sarajevu objavilo je slike iz svoga arhiva, zajedno sa osobnim refleksijama trojice bivših veleposlanika u BiH - Miroslava Mojžite, Jána Pšenice i Martina Kače.

U ovim kratkim izjavama sažeta su njihova osobna iskustva i utisci tijekom njihovih mandata u Bosni i Hercegovini koji nam daju uvid u čvrste veze koje smo uspostavili između naših dviju zemalja u protekla tri desetljeća, saopćeno je iz Veleposlanstva Slovačke Republike.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?