Ljubuški

Bigeste na proljeće prima prve goste

10.10.2016.
u 07:00

Radovi na obnovi i preuređenju hotela Bigeste u Ljubuškom ušli su u peti mjesec i dobro napreduju. Počelo je rušenjem jednog dijela - dijelova kuglane, restorana i prostora gdje je bio kafić, a ostao je središnji dio sa stubištem i sobama te dio kuhinje, mokrih čvorova i pomoćne prostorije. Nakon toga na srušenom dijelu iskopani su i izbetonirani temelji s temeljnom pločom i tu se trenutačno pravi podzemna garaža koja će imati 40 parkirališnih mjesta.

Parkirališna mjesta

Kada je riječ o parkiranju, gostima će na raspolaganju biti i vanjsko parkiralište s istočne strane s 18 parkirališnih mjesta, od kojih će jedan dio biti natkriven, te još toliko na sjevernoj strani ispred jednog od ukupno dva ulaza. U hotelu će biti razmjerno dosta poslovnog prostora. Nakon što se završi podzemna garaža, iznad jednog njezina dijela na južnoj strani izgradit će se 700 m2 poslovnog prostora, u koji će se ulaziti s postojeće ceste između hotela i crkve sv. Kate, zatim 500 m2 na istočnoj strani gdje je nekad bila kuglana i 360 m2 na sjevernoj strani koja gleda prema pošti. Na katu iznad poslovnih prostora bit će restoranski dio povezan s kuhinjom. Taj dio bit će višenamjenski s pokretnim pregradama i moći će se pretvoriti u svadbeni salon, a po potrebi moći će se koristiti i za neke druge skupove i potrebe.

Na istočnoj strani kata uredit će se gradska kavana od 300 četvornih metara, koja bi trebala biti ugodno i omiljeno mjesto okupljanja i druženja Ljubušaka. U starom dijelu zgrade gdje su bile sobe, i koji nije srušen, i dalje će biti sobe.

Zanimanje za prostore

- Planirano je da se vanjski grubi građevinski radovi završe do Božića, tj. da se objekt stavi pod krov, a do proljeća da se urede garaža, poslovni prostori i gradska kavana. Nakon toga ćemo imati jasniju sliku i postupno nastaviti s uređenjem preostalih dijelova. Već imamo upite i zanimanje za poslovne prostore i vjerujemo da će poslovni ljudi tu naći svoj interes. Hotel će raspolagati s 22 sobe i 40 ležajeva s tim da, ako se ukaže potreba, imamo mogućnost dograditi još jednu etažu i povećati smještajne kapacitete. Ljubuškom nedostaje hotelske ponude, kada dođu gosti sa strane i poslovni partneri, nemaju se gdje smjestiti. Što se tiče financijske konstrukcije, predviđamo da će se za ove radove planirane do proljeća uložiti četiri do četiri i pol milijuna maraka - kaže dipl. ing. građevine Davor Markić, voditelj projekta i radova na hotelu Bigeste, ispred ljubuške tvrtke Unitrade koja je kupila hotel. Obnovljeni i preuređeni hotel Bigeste biti će u rangu tri zvjezdice. Prvotni projekt je bio četiri zvjezdice, u što bi trebalo uložiti 15,000.000 KM. Međutim, od toga se odustalo, ocijenjeno je da je to preambiciozno i s financijskog stajališta, a i za sam položaj i potrebe Ljubuškog. No, u svakom slučaju bit će to još jedna iznimno korisna i vrlo atraktivna građevina koja će povećati ugled i rejting Ljubuškog. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?