Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Biciklirajmo ulicama Grada Mostara i obilježimo Dan bez automobila

15. rujna 2021. u 10:27 0 komentara 41 prikaza

Sportski savez grada Mostara u suradnji sa Biciklističkim klubom Mostar u srijedu, 22. rujna organiziraju "Mostarsku biciklijadu" povodom obilježavanja "Dana bez automobila". Start biciklijade je u 17 sati ispred tržnog centra Mepas Mall.
"Dan bez automobila" je međunarodni dan kojim se završava obilježavanje "Europskog tjedna kretanja" koji traje od 16. do 22. rujna. Bosna i Hercegovina je uključena u obilježavanje "Europskog tjedna kretanja" u kojem sudjeluje 749 gradova i 152 milijuna stanovnika.  

Globalni je to događaj koji potiče stanovništvo da na jedan dan odustane od automobila i istraži održivije načine putovanja. Zašto ne biste probali bicikl? Vjerujemo kako će vam se svidjeti i nadamo se da ćete razmisliti o zamjeni automobila za bicikl samo nekoliko dana mjesečno kako biste smanjili utjecaj ugljičnog dioksida u svom gradu.

"Dan bez automobila je nešto što svi trebamo podržati i ukazati važnost na korištenje alternativnog prijevoza u urbanim sredinama. Biciklistički klub Mostar ove godine u suradnji sa Sportskim savezom grada Mostara odlučio je obilježiti ovaj događaj s jednom masovnom biciklijadom u kojoj će sudjelovati građani grada Mostara. Također, namjera nam je pozvati i prvog čovjeka Mostara, našeg gradonačelnika Maria Kordića da biciklira sa svojim sugrađanima i na taj način pozdravi ideju promocije zdravog načina življenja", poručili su iz Biciklističkog kluba Mostar.

"Naravno, prvotna ideja je bila da zatvorimo jednu ulicu u gradu Mostaru, napravimo poligon za djecu i pozovemo sve klubove na jedan mnogo veći događaj, ali zbog već usporenog prometa u gradu uslijed rekonstrukcije ulica i svakodnevnog pogoršanja epidemiološke situacije, odlučili smo da budemo odgovorni i ove godine organizaciju svedemo na minimum, te obilježimo Dan bez automobila biciklirajući ulicama našeg grada".

Želimo iskoristiti priliku i pozvati Vas sve na "Mostarsku Biciklijadu 2021". Biciklirajmo ulicama grada Mostara, pokažimo da nas ima i ukažimo na važnost korištenja alternativnih sredstava prijevoza i zdravog načina življenja.
Organizatori događaja su Sportski Savez Grada Mostara i Biciklistički klub Mostar, dok su sponzori događaja Mepas Mall, Rolla App, NOBEL Corporation d.o.o. i Capriolo Sport Centar Mostar.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.