Stolarkomerc

Bh. tvrtka u kojoj žene rade “muške poslove”: bruse, režu, lakiraju i montiraju namještaj

Screenshot/FTV
26.03.2023.
u 09:00

Prema riječima direktora – žene koje rade s njim su sposobne, pedantne i pouzdane. One su primjer kako žene koje rade u ovoj tvrtki pomjeraju granice i ruše predrasude.

Velikokladuška tvrtka Stolarkomerc bavi se proizvodnjom namještaja i primjer je gospodarskog subjekta koja zapošljava šezdesetak radnika. Neuobičajeno, ali više od 70 posto zaposlenika su žene. Prema riječima direktora – upravo su one stupovi tvrtke.

– Žena je poslovođa, žena je šef nabave, žena vodi cjekokupnu administraciju, to je ono što se tiče ovog administrativnog dijela, u proizvodnji žene rade na svim strojevima, od tiplarice, kanterice, brusilice, sve što su faktički stolarski poslovi – kaže direktor tvrtke Stolarkomerc Denis Kendić za FTV.

Prema riječima direktora – žene koje rade s njim su sposobne, pedantne i pouzdane. One su primjer kako žene koje rade u ovoj tvrtki pomjeraju granice i ruše predrasude.

– Tvrtka se bavi proizvodnjom namještaja što je možda za neke tabu tema da baš žene to rade jer to je većinom isključivo bio muški posao, ali vremena se mijenjaju – kaže poslovođa Enisa Keserović.

– Moj posao podrazumijeva bacanje temelja i temeljne boje, lakiranje raznim bojama, MDF, po potrebi iverice, nekad i željeza, ovisi od potrebe proizvodnje – navodi Vildana Kendić, jedna od zaposlenica.

Prema riječima zaposlenica – njihova radna atmosfera je opuštena i dobro organizirana, pa njihov tim odlično funkcionira, jer žene koje imaju dobar osjećaj za dizajn i estetiku, a istovremeno bruse, režu, lakiraju i montiraju namještaj – dokaz su da žene mogu sve.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije