Centar za djecu, mlade i obitelj SPES

Bh. rukometni reprezentativci prenijeli mladim Mostarcima poruku o nenasilju

rukomet
Foto: FENA
07.06.2016.
u 20:05

 Bh. rukometni reprezentativci Nikola Prce, Dejan Malinović i Ivan Karačić, u okviru kampanje prevencije vršnjačkog nasilja, posjetili su u utorak Centar za djecu, mlade i obitelj SPES, gdje su se družili s djecom korisnicima tog edukativnog centra.

Malinović, Karačić i Prce pokrenuli su kampanju "Cool je biti dobar drug" u veljači ove godine kako bi skrenuli pozornost na sve učestaliji problem vršnjačkog nasilja među mladima u BiH.

- Ponukani nekim ružnim događajima iz našeg društva odlučili smo nešto poduzeti. Problem je što smo svi mi vani i nemamo puno slobodnog vremena, ali trudimo se da barem kroz medije pošaljemo neke pozitivne poruke mladima i ako barem dio tih poruka dođe do dječjih ušiju napravili smo veliki posao - kazao je Prce u izjavi za novinare.

Karačić je kazao kako se mladi trebaju okrenuti lijepim stvarima u djetinjstvu.

- Želimo djeci pokazati pravi put, kroz sport ili kroz nešto drugo što vole. Svoj život trebaju posvetiti druženju, a ne svađi jer sve ono što se dogodi u mladosti ostaje s vama cijeli život - istaknuo je Karačić.

Malinović je problem vršnjačkog nasilja nazvao katastrofom protiv koje se trebaju boriti svi segmenti društva.

- Sport je sigurno jedno od rješenja i mi rukometaši možemo biti zahvalni sportu za sve što nam je dobroga dao u životu - dodao je Malinović.

SPES Centar aktivni je partner u kampanji "Cool je biti dobar drug" te organizira i provodi programe prevencije, kreativnog učenja i pozitivnog razvoja kako bi se vršnjačko nasilje u bh. društvu suzbilo i spriječilo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?