sastanak

Bh. parlamentarci i Vujanović: Unaprijediti kopnene veze BiH i Crne Gore

afadf
Foto: FENA
06.03.2017.
u 15:36

Članovi kolegija Doma naroda i Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razgovarali su danas u Sarajevu s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem koji boravi u službenoj posjeti BiH kada je ocjenjeno da postoji značajan potencijal za unapređenje međusobnih ekonomskih odnosa.

U tom svijetlu naglašena je potreba da se više i ozbiljnije radi na promociji dobrih praksi iza kojih stoje dvije države da bi se biznismeni pa i potencijalni ulagači i investitori ohrabrili za nastup na ovom ekonomskom prostoru.

Na sastanku je ponovljen problem kopnenih prometnih veza između BiH i Crne Gore, a rečeno je i da je vrijeme da se pronađe način za modernizaciju ceste koja dvije zemlje povezuje preko Šćepan Polja ali i da se dodatno radi na realizaciji ideje izgradnji željezničke pruge koja bi povezala Čapljinu i Nikšić.

Također, izražena je potreba da se u duhu zajedničkih stremljenja ka Europskoj uniji te relacije dodatno pojačaju, a u tom procesu značajno mjesto ima i jačanje međuparlamentarne suradnje, priopćeno je danas iz Odjela za odnose s javnošću PSBiH.

Kao veliki kvalitet ukupnih odnosa susjednih zemlja istaknuta je činjenica da između BiH i Crne Gore nema otvorenih pitanja, a postizanje sporazuma o međudržavnoj granici ocijenjeno je kao primjer dobre prakse u odnosima među zemljama regije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije