Josip Jerković, dopredsjednik Republike Srpske

Bez zajedništva Hrvata i međusobnog uvažavanja nema prosperiteta u BiH

31.01.2019.
u 09:00

U listopadu prošle godine kandidat HNS-a Josip Jerković još je jednom uvjerljivo izabran za dopredsjednika Republike Srpske. S drugim hrvatskim dužnosnicima godinama radi na poboljšanju uvjeta života Hrvata koji žive u Republici Srpskoj, onih koji su se vratili ili žele vratiti. Na svehrvatsko zajedništvo Jerković je osobito ponosan, a u intervjuu je govorio o situaciji Hrvata u RS-u, ali i o proslavi 9. siječnja.

Kako komentirate potvrđeno svehrvatsko zajedništvo i ujedinjenje hrvatskih stranaka u BiH i poruke poslane sa zasjedanja HNS-a?

- Prije svega, drago mi je što sam kao dosadašnji član Predsjedništva HNS-a i izaslanik nazočio događaju važnom za sve Hrvate, a raduje me i što se većina zastupnika i sudionika odazvala HNS-u. Za mene je najvažnije zajedništvo hrvatskog naroda i poruka da bez zajedništva i međusobnog uvažavanja, prvenstveno nas Hrvata, nema prosperiteta u BiH. Onoliko koliko se sami uvažavamo, toliko će nas uvažavati i ostali narodi u BiH. Ali činjenica je da situacija nije dobra kada je riječ o uvažavanju drugih naroda i izboru legalnih i legitimnih predstavnika vlasti uime Hrvata. Mi u RS-u nismo imali takav problem na posljednjim izborima, izabrali smo dopredsjednika RS-a drugi put zaredom, a prvi put poslije rata, otkad je formirano Vijeće naroda RS-a, imamo većinu u klubu naroda. Od 8, pet ih je iz hrvatskih stranaka, točnije iz dvaju HDZ-ova.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije