Radončić ustvrdio

Bez obzira na rezultat koalicija SBB - SDA je nemoguća

Fahrudin Radončić (1)
Foto: Zvonimir Coric/Vecernji list
28.10.2014.
u 23:06

Radončić je kazao da SBB ne želi imati političku koaliciju sa strankom koja je dovela Bošnjake na europsko, ekonomsko i političko dno

Nemoguća je koalicija SBB-a i SDA bez obzira na izborni rezultat, tvrdi lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, objavio je Hayat TV u svom dnevniku večeras.

Radončić je kazao da SBB ne želi imati političku koaliciju sa strankom koja je dovela Bošnjake na europsko, ekonomsko i političko dno.  

- Mi poštujemo koalicijski kapacitet SDA, poštujemo da je ta stranka prva i ona ima obavezu pokušati napraviti novu vladu na razini Federacije i šire, ali mi ne želimo imati političku koaliciju sa strankom koja je dovela Bošnjake na europsko, ekonomsko i političko dno - kaže Radončić.

Ipak, formiranje vlasti moglo bi se odužiti više od očekivanog, jer je gotovo neizvedivo bez SBB-a ili DF-a.

- Vi možete ovdje doživjeti scenarij kakav je na Kosovu. Gospodin Thaci je, kao stranka naravno, ostvario 30 posto glasova, a ima nerješiv problem već nekoliko mjeseci, da nitko ozbiljan ne želi koalirati s njim, i ima  pobjedu koja mu ništa ne znači. Prema tome, nitko ne može natjerati ni gospodina Komšića ni mene da koaliramo sa SDA. A odluka gospodina Komšića i DF-a isključivo je njihova i mogu raditi šta žele - istaknuo je Radončić.

Komentara 1

BR
brodarevac
11:05 29.10.2014.

Čudno a ja mislio da će to Čova odmah završiti kako najavljuje odmah u federalizaciju i treći entitet.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?