Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Bevanda i Sattler očekuju nastavak reformi u BiH

09. listopada 2019. u 14:57 0 komentara 32 prikaza

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog posebnog predstavnika Europske unije za Bosnu i Hercegovinu i šefa Delegacije Europske unije u BiH veleposlanika Johanna Sattlera.

Ministar Bevanda poželio je uspjeh u radu veleposlaniku Sattleru i izrazio nadu da će buduća suradnja biti na viskoj razini kao i do sada. Sugovornici su ocijenili da zastoji u reformama postoje zbog čekanja na formiranje vlasti u BiH na svim razinama te naglasili da je nužno rješavati bar one aktivnosti koje ne ovise od ovog procesa.

Ministar Bevanda je naglasio da Ministarstvo financija i trezora BiH završava svoj dio posla u procedurama ugovaranja kreditnih aranžmana, redovite otplate kredita, ali i aktivnosti u svezi s proračunom za 2020. godinu.

Ministar financija i trezora istaknuo je da se, iako do danas nije usvojen proračun za ovu godinu, poštuju kalendarske obveze i propisi za pripremu proračuna za iduću godinu, ali da je nužno da se prije toga utvrdi Globalni fiskalni okvir i Dokument okvirnog proračuna za trogodišnje razdoblje.

Veleposlanik Sattler naglasio je da će Delagacija EU uvijek davati potporu BiH na njenom europskom putu, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.