U BiH danas glasuju hrvatski državljani za Europski parlament

Bevanda: Europski izbori značajni su i za saniranje poplava

Bevanda glasuje na izborima za Europski parlament
Foto: VL FOTO
25.05.2014.
u 17:02

Europski izbori su poticaj za BiH

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda danas je u Mostaru glasovao na hrvatskim izborima za Europski parlament istaknuvši da su i posljednje poplave pokazale kolika je važnost da u Europskom parlamentu sjede zastupnici koji razumiju odnose te će lobirati i za interese Bosne i Hercegovine.

"Promatrajući samo ovu situaciju oko poplava mogu reći da jako puno znači da imamo nekoga tko ima priliku govoriti i lobirati za nas u Bruxellesu. Za mene je to preznačajna stvar", rekao je Bevanda u izjavi za medije nakon što je glasovao na biračkome mjestu u Mostaru.
Pri tome je naveo da je posljednjih dana imao na stotine razgovora s dužnosnicima iz Bruxellesa od kojih pojedini ne razumiju što se zbiva u BiH i s kakvim se problemima suočava.

Mogućnost da hrvatski državljani s prebivalištem u BiH glasuju na izborima za Europski parlament predsjedatelj Vijeća ministara je ocijenio važnom prilikom.

"Ovo je iznimno pozitivna stvar za BiH jer jača jedna europska svijest. Zahvaljujući hrvatskim zastupnicima potaknute su određene inicijative koje su bile od iznimne koristi za BiH jer je slika ove zemlje jasnije prikazana u europskim institucijama", dodao je Bevanda.
Na šest biračkih mjesta u Mostaru je do 13.00 sati glasovalo 1.058 hrvatskih državljana, a prve manje gužve zabilježene su u ranim popodnevnim satima.  

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
10:02 26.05.2014.

Imali ovo na svijetu da premijer jedne države glasa za drugu kad ćemo jednom biti normalni.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije