projekt

Banjolučki Caritas planira otvaranje dječijeg vrtića, za 85 djece

22.12.2019.
u 13:30

Iz Caritasa biskupije Banja Luka najavili su za siječanj naredne godine otvaranje dječijeg vrtića, za ukupno 85 djece iz različitih starosnih grupa.

Među planiranim projektima je i jačanja župnog Caritasa, odnosno edukacija i osnivanje župnog Caritasa za 12 do 15 župa, u suradnji s Caritasom BiH.

Direktor Caritasa biskupije Banja Luka Miljenko Aničić podsjetio je da vode brigu za stare, nemoćne i bolesne, te osobe i porodice u stanju socijalne potrebe.

Caritas biskupije Banja Luka pruža pomoć korisnicima u stanju potrebe, u vidu distribucije hrane, odjeće, obuće lijekova i drva za ogrijev, te uslugu kućne njege starih i bolesnih i pomoć u kući, koju koristi između 150 i 200 osoba.

Osim toga, pet dana u tjednu, priprema se kuhani obrok za spomenute kategorije stanovništva, i ovom uslugom obuhvaćeno je 30 osoba iz grada i bliže okolice.

U Centru za život i obitelj aktivni su savjetovalište za brak i obitelj, terenski obilasci siromašnih i obitelji s problemima, te program kumstava na daljinu za siromašnu djecu (kojim je obuhvaćeno 120 djece).

Programom obnove kuća godišnje su obuhvaćena tri do četiri objekta (u 2018.godini sedam, a ove godine tri), a u sklopu Caritasa djeluje i vlastita stolarska i bravarska radionica, čiji proizvode koriste siromašne obitelji i povratnici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?