zakazana deložacija

Banjolučanin se zabarikadirao u kući s plinskom bocom

deložacija Kuzmić
Foto: N1
1/2
30.03.2017.
u 09:39

Osnovni sud u Banja Luci za danas je zakazao deložaciju obitelji Radomira Kuzmića iz kuće u banjolučkom naselju Česma, koju je mijenjao za svoju imovinu u Hrvatskoj.

Kako javlja N1, Kuzmić se zabarikadirao u kući s plinskom bocom i ne dozvoljava deložaciju iz kuće koju je 1992. godine mijenjao. Kako je ranije kazaoo, po cijenu života, neće napustiti imovinu u Česmi, jer nema gdje otići.

On je rekao da mu je prošle godine na sastanku u Ministarstvu za izbjeglice i raseljene osobe RS obećano da će mu pomoći u izgradnji obiteljske kuće u okviru međunarodnog programa trajnog stambenog zbrinjavanja, uz uvjet da posjeduje komad zemlje u vlasništvu u Banja Luci.

Radomir Kuzmić spriječio je 22. kolovoza prošle godine deložaciju svoje obitelji iz kuće u banjolučkom naselju Česma, zaprijetivši da će zapaliti plinske boce.

On se tada zatvorio na kat kuće na kojem se nalaze plinske boce, benzin i upaljač, te zaprijetio da će objekt dići u zrak, nakon čega je policija odustala od deložacije.

Kuzmić je izbjeglica iz Hrvatske koji je 1992. godine mijenjao svoju imovinu u Slavonskom Kobašu, u općini Slavonski Brod, za imovinu Dragomira Budiše u banjolučkom naselju Česma.

Obitelj Budiša je 2003. godine zatražila poništavanje ugovora o zamjeni nekretnina, što je Osnovni sud u Banja Luci prihvatio, a imanje obitelji Kuzmić u Slavonskom Kobašu je potpuno uništeno i nemaju se gdje vratiti.

Kuzmić je 23. siječnja prošle godine uputio žalbu Ustavnom sudu BiH kojom traži ukidanje odluka nadležnih sudova u Republici Srpskoj u vezi s njegovim slučajem i da se njegov predmet vrati na ponovni postupak.

On je prosvjedovao pred Osnovnim sudom u Banja Luci, a 2009. je stupio u 20-dnevni štrajk glađu pred Narodnom skupštinom RS zbog odluke banjolučkog Okružnog suda da potvrdi presudu Osnovnog suda kojom se poništava ugovor o zamjeni nekretnina.

Ovo će biti četvrti pokušaj deložacije obitelji Kuzmić, a treća deložacija bila je zakazana za 29. rujna prošle godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?