PODIZANJE SVIJESTI O ZDRAVLJU

Aritmije srca nisu bezazlen simptom: Neke mogu imati opasne posljedice

bolnica
Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija
23.04.2023.
u 09:21

Posljedice neliječene fibrilacije mogu biti opasne za život, upozoreno je s tribine o zdravlju srca

Važno je znati da neke aritmije mogu imati opasne posljedice te da se svaka aritmija ne prezentira uvijek nepravilnim srčanim radom, odnosno da to nije uvijek jedini simptom koji će netko primijetiti, kazala je klinička kardiologinja dr. sc. Borka Pezo Nikolić na javnoj tribini u organizaciji Hrvatske udruge za aritmije Ritam srca.

Fibrilacija atrija je najčešća aritmija u populaciji i nije životno opasna, no posljedice koje mogu nastati zbog neliječene fibrilacije mogu biti opasne za život.

Zato je zadatak udruge Ritam srca podizati svjesnost o zdravlju srca, raditi na edukaciji pacijenata i poticati međusobno dijeljenje informacija kako bi im svakodnevni život bio što lakši, čulo se na tribini kojoj su prisustvovali vodeći hrvatski kardiolozi.

Naglašena je važnost brige o zdravlju krvožilnog sustava, a osim panela stručnjaka i kardiologa, svoja iskustva o životu s aritmijom podijelili su i pacijenti među kojima i Nenad Bakić, poznati hrvatski poduzetnik i investitor, koji je istaknuo kako u Hrvatskoj imamo mogućnosti, resurse i stručnjake koji su kompetentni na svjetskoj razini.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije