Denis Zvizdić

Aplikacija BiH za članstvo u EU do veljače 2016. godine

Denis Zvizdić
26.11.2015.
u 21:34

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kazao je u izjavi za Anadolu Agency kako će vlasti Bosne i Hercegovine u narednih par mjeseci, a najdalje do veljače 2016. godine podnijeti aplikaciju za članstvo u Europskoj uniji.

Zvizdić je negativno odgovorio na pitanje bi li, kako se to ranije navodilo, aplikacija za članstvo BiH u EU trebala biti podnesena 9. prosinca kada bi članovi Predsjedništva BiH trebali boraviti u posjetu Bruxellesu.

"To je suviše rano. Pred nama postoje određeni zadaci osobito pregovaračka pozicija u smislu prilagođavanja sa SSP-om tako da je 9. prosinca zaista u ovom trenutku datum do kada ne možemo to realizirati. Ali, ako kažemo da je to u narednih par mjeseci, a najdalje do veljače iduće godine onda je to vrlo relevantan i realan okvir i rok u okviru kojeg ćemo zadovoljiti tražene uvjete i podnijeti kredibilnu aplikaciju", naglasio je Zvizdić.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić koji je boravio na 4. summita zemalja središnje i istočne Europe i NR Kine u Pekingu potvrdio je za AA da je imao bilateralne susrete s premijerima većeg broja država sudionika skupa.

"Iako u gustom rasporedu nije bilo mogućnosti za neke duže sastanke, prije svega sam iskoristio da ih upoznamo o našim namjerama da ćemo relativno brzo, u narednih par mjeseci podnijeti aplikaciju za članstvo u EU. Informirao sam ih o do sada postignutom stupnju u dinamici realizacije projekata iz oblasti europskih integracija", naglasio je Zvizdić.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH istaknuo je da "ono što je važno jeste da je dobio podršku od svih premijera s kojima sam razgovarao, te da oni vrlo pozitivno gledaju na europski put BiH".

"Mislim da će prilikom podnošenja aplikacije, ako zadovoljimo uvjete koje je BiH dobila brzo i pozitivno odgovoriti na takvu aplikaciju", poručio je Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?