POTVRĐENO

Antonio Guterres prihvatio priznanje 'Mostar Peace Connection'

21.07.2019.
u 15:05

U Mostaru će 23. srpnja biti održana tradicionalna manifestacija “Mostar ne zaboravlja prijatelje“ kojom Centar za mir i multietničku suradnju s građanima, aktivistima i prijateljima Mostara, obilježavanja 15. godišnjicu obnove Starog mosta i 18. godišnjicu vlastitog društvenog angažmana.

Laureat međunarodne nagrade „Mostar Peace Connection“ mostarskog Centra za mir i multietničku suradnju, koja se dodjeljuje za doprinos zbližavanju civilizacija i kultura svijeta, ove godine je glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres. Iz Ujedinjenih naroda u New Yorku Centru za mir je stigla potvrda da glavni tajnik s poštovanjem i zahvalnošću prihvaća to priznanje.

Nagrada „Mostar Peace Connection“ zasniva se na teškim iskustvima i iskušenjima kojima je Grad Mostar bio svjedokom na kraju 20. stoljeća. Dodjeljuje se svake godine za civilizacijska postignuća laureatima iz cijelog svijeta, najrazličitijih profila i zanimanja, a koji su u raznim područjima djelovanja i na različite ali u širokoj javnosti prepoznatljive načine, doprinosili miru i multietničkoj suradnji, priopćeno je iz Centra za mir i multietničku suradnju.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije