SASTANAK

Analizirali rad Vijeća ministara, suradnju stranaka te vlasti

Čović
29.11.2013.
u 09:11

Dvojica lidera, kako doznajemo, razgovarala su i o sastanku u Pragu idućeg tjedna na koji idu lideri sedam stranaka, a na kojem će se ponovno pokušati naći rješenje za provedbu presude u slučaju ‘Sejdić - Finci’

Nešto duže od sat vremena trajao je jučer sastanak predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika u Banjoj Luci. Nakon pojedinačnih razgovora koji su lideri stranaka u FBiH i RS-u imali međusobno, što kroz susrete, što telefonski, Čović i Dodik su jučer tijekom razgovora analizirali cjelokupnu situaciju na političkoj sceni u BiH. - Razgovarali smo o provedbi presude Europskog suda u slučaju ‘Sejdić - Finci’, vlasti u BiH, analizirali rad Vijeća ministara, planove za iduću godinu..., kazao nam je jučer nakon razgovora u Banjoj Luci predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Pronaći rješenja

Dvojica lidera, kako doznajemo, razgovarala su i o sastanku u Pragu idućeg tjedna na koji idu lideri sedam stranaka, a na kojem će se ponovno pokušati naći rješenje za provedbu presude u slučaju ‘Sejdić - Finci’. Čović je ponovio kako Hrvati zagovaraju princip da jedan narod drugome ne može birati člana Predsjedništva BiH. Stranke iz RS-a već su ranije dale mišljenja kako je glavni problem u Federaciji BiH, odnosno u nedogovoru stranaka iz Federacije BiH. Bošnjačke stranke nemaju suglasnosti oko modela koji je po njima najbolje rješenje, a krivnju za neuspjeh pokušavaju prebaciti na Hrvate tvrdeći da traže previše, da im ne odgovara nijedan model i slično. Upravo su Hrvati ti kojima je najviše stalo do BiH i europskog puta što su i pokazali u dosadašnjim razgovorima s europskim predstavnicima.

Mehanizmi zaštite

Hrvatske stranke u pregovorima traže samo da imaju pravo birati svoje predstavnike i mehanizme zaštite. Dvojica predsjednika stranaka jučer su se dotakla i razgovora s ostalim liderima te razmijenila mišljenja oko aktualnih problema vlasti u BiH te kako ih ubuduće otkloniti. Suradnja između SNSD-a i HDZ-a BiH je dobra i nastavlja se na temelju sporazuma koji imaju ove dvije stranke. Jedna od tema bilo je Vijeće ministara BiH, te rad u idućoj godini. Kao što je i objavljeno, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda imenovao je Borisa Tučića za ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Miladina Dragičevića za zamjenika ministra obrane i Živka Marjanca za zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice. I to je bila jedna od tema razgovora. Tučić je došao na mjesto Mirka Šarovića (SDS), čiju je smjenu tražio SNSD. Pred liderima stranaka je još jedan razgovor s europskim predstavnicima, no veliko je pitanje hoće li biti dogovora i ovoga puta.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
13:33 29.11.2013.

Suradnja sa Dodikom je neminovna, radi balansa prema muslimanima.

Avatar whitesox
whitesox
16:49 29.11.2013.

svi smo izgubili ako ništa drugo onda vrijeme:((

FY
Fuck you Mother Fucker
10:14 29.11.2013.

Analizirali rad Vijeća ministara, suradnju stranaka te vlasti ---------------------------- Drugim rijecima, iskljucivo utrosili to vrijeme u dogovoru kako zajebati Bosnjake i kako razvaliti Bosnu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije