Predsjednik Vlade Srbije

Ana Brnabić sutra na inauguraciji Željke Cvijanović

18.11.2018.
u 17:45

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvovat će sutra u Banja Luci konstitutivnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske i inauguraciji novoizabranog predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, prenosi nezavisne.com

Na istoj sjednici, koja će početi u 14.00 sati, svečanu zakletvu položit će i novoizabrani srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, priopćila je Ured vlade za suradnju sa medijima.

Prva sjednica novog skupštinskog saziva zakazana je za 14.00 sati, a prije njenog održavanja u 12.00 sato novoizabranim zastupnicima bit će dodijeljeni certifikati Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Na konstitutivnoj sjednici bit će izabrana Komisija za izbor i imenovanja i verificirani mandati narodnim zastupnicima, koji će položiti svečanu zakletvu.

Na predloženom dnevnom redu prve sjednice je izbor predsjednika i potpredsjednika Narodne skupštine Srpske, kao i pokretanje inicijativa za izbor izaslanika iz Republike Srpske u Dom naroda parlamenta BiH i za izbor izaslanika u Vijeću naroda Srpske.

S obzirom da je krajnji rok za izbor izaslanika 6. prosinca, parlamentrane stranke će do 28. studenog dostaviti Narodnoj skupštini Srpske liste kandidata za izbore izaslanika u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i Vijeće naroda Srpske.

Konstitutivnom sjednicom predsjedavat će radno predsjedništvo, koje čine najstariji zastupnik- Dane Malešević, kojem će pomagati tri najmlađa zastupnika iz stranaka koje su dobile najviše zastupnika u Narodnoj skupštini - Denis Šulić iz SNSD-a, Aleksandar Glavaš iz DNS-a i Davor Šešić iz SDS-a. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije