pismo namjere MMF-u

Aluminij bi se trebao do kraja ožujka 2017. prodati, zatim i Energoinvest i Energopetrol

24.09.2016.
u 07:00

Objava pisma namjere koje su vlasti u BiH uputile Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) pokazala je kako su mnoge špekulacije u javnosti bile pretjerane jer obećanja državne i entitetskih vlada umnogome korespondiraju s Reformskom agendom kao ključnim programskim dokumentom koji su prihvatile sve političke opcije u zemlji.

Prodaja državnog udjela

Najviše pozornosti svakako privlače dijelovi pisma koji se odnose na prodaju državnog udjela u velikim poduzećima i smanjenje javne potrošnje, uključujući reduciranje administracije. Dok je u Republici Srpskoj prodaja državnog kapitala u poduzećima uglavnom završena ranije, u Federaciji je taj proces tek sad u zamahu, što se potvrđuje i u pismu. Kada su u pitanju telekom operateri, Vlada Federacije će, kako se navodi u pismu, u konzultacijama sa Svjetskom bankom ili EBRD-om, završiti financijsku i operativnu temeljitu procjenu vrijednosti za BH Telecom i HT Eronet do kraja listopada ove godine te razgovarati o mogućnostima i modalitetima “povećanja profitabilnosti ovih poduzeća unapređenjem korporativnoga upravljanja ili prodajom dionica”. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije