javlja se svake godine

Alge 'napravile' mrlju na Vrbasu

25.05.2019.
u 13:29

Na rijeci Vrbas, nizvodno od Hidroelektrane Bočac, došlo je do otpuštanja pigmenta (algi), što se javlja svake godine - priopćeno je iz javnog poduzeća "Vode Srpske“, povodom jučerašnje informacije u vezi s akcidentom na toj rijeci.

-Suradnjom svih službi, došli smo do informacije da se radi o poznatom fenomenu koji se javlja sezonski, svake godine kao posljedica bioloških procesa – navode iz "Voda“ i napominju da je ta pojava, dodaju, do sada započinjala nešto kasnije, tj. u drugoj polovici lipnja – srpnja.

Ono što je najvažnije, ističu, banjolučki Vodovod je odmah obaviješten i u tijeku su sa svim događajima.

Nakon jučerašnje prijave o akcidentu na toj lokaciji Vrbasa obavijestili su glavnog republičkog vodnog inspektora, koji je odmah aktivirao nadležne službe kako bi provjerili dobivenu informaciju o akcidentu te se došlo do informacija da se radi o biološkom procesu.

-I dalje smo u kontaktu s nadležnim inspekcijskim službama, banjolučkim vodovodom s kojim razmjenjujemo informacije i zajedno pratimo događaj – navode iz "Voda“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?