Alen i njegov otac zavrnuli rukave, a danas imaju carstvo vrijedno milijune dolara

07.12.2023.
u 19:37

Mladić iz BiH Alen Kajdić pokrenuo je sa svojim ocem biznis u SAD-u koji danas vrijedi milijune dolara.

Halid i Alen su rođeni u Velikoj Kladuši, ali već dugi niz godina žive u Americi i tamo su osnovali prijevozničku i logističku tvrtku pod nazivom FR8 Solutions. Sjedište tvrtke je u Jacksonvilleu na Floridi.

Da je zaista riječ o obiteljskom biznisu, govori i to kako je Alenova majka Nafka dala otkaz u tvrtki u kojoj je radila dugo godina, i to upravo kako bi se priključila obiteljskom poduzeću. Alenova sestra Amra također je uključena u ovaj posao.Važno je naglasiti i to kako je obitelj krenula od nule, a mukotrpan rad, bez ikakvih veza, poznanstava i konekcija, doveo ih je do velikog uspjeha.

- FR8 Solutions je prijevoznička i logistička tvrtka u obiteljskom vlasništvu, utemeljena na pravim obiteljskim vrijednostima i načelima. Moj otac i ja osnovali smo tvrtku 2013. godine, ali je moja obitelj i prije toga bila uključena u prijevozničku industriju. Prije otvaranja poduzeća moj otac je devet godina radio kao vozač kamiona. Pomogao sam mu u održavanju njegove papirologije, počevši od izračunavanja njegovih IFTA poreza do pomoći u obnovi registracije kamiona i volio sam to raditi - rekao je Alen.

Mladić je brzo shvatio kako veliki prijevoznici uvijek traže način kako prevariti i iskoristiti vrijedne vozače kamiona poput njegova oca Halida.

- Tada sam shvatio da moram nešto učiniti kako bi bilo bolje. Naš narod mnogo duguje vozačima kamiona, tako da sam im želio omogućiti da zarade novac koji zaslužuju i da se odnosim prema njima s poštovanjem koje zaslužuju, a pritom i da zadovoljim potrebe kupaca - rekao je Alen.

Upravo zbog toga uz pomoć oca osnovao je FR8 Solutions.

- Naš glavni cilj je da postupamo prema vozačima pošteno i da ih dobro plaćamo uz pružanje izvrsne usluge - objasnio je mladi poduzetnik.

Alen je odmah nakon srednje škole odlučio slijediti viziju i ostvariti svoj san.

- Tvrtka FR8 Solutions je počela kao tvrtka za prijevoz, ali se potom proširila na brokersku kuću i radionicu za popravak kamiona i prikolica - rekao je Alen. Sada uspješno surađuju s mnogim poznatim tvrtkama poput Toyote, Nissana, Boscha...

- Možemo postati vaš prijevoznik jednim pozivom za sve vaše vremenski kritične potrebe za pošiljkama. Ako nemamo vozilo u blizini vašeg mjesta preuzimanja ili nemamo određenu vrstu vozila ili prikolice u našem voznom parku, imamo pristup mreži partnera koji će vam pomoći. Bez obzira na posao, FR8 vam može pomoći bilo da ga radimo sami ili da vam pomogne jedan od naših partnera - objasnio je Alen.

U svom voznom parku posjeduju 60 kamiona i 80 prikolica. Halid je zadužen za vođenje njihove servisne radionice koja se nalazi u Jacksonvilleu i tu se radi popravak i servis kamiona i prikolica. Svoje poslovanje nedavno su proširili i na Teksas, gdje su u Laredu sagradili skladište za uvoz robe iz Meksika.

- Uvozimo robu iz Meksika i tamo je pretovaramo na naše kamione koji je potom voze dalje po Americi - objasnio je Alen.

Obitelj Kajdić vrlo često dolazi u BiH i u Velikoj Kladuši je otvorila dispečerski centar koji radi u okviru njihove tvrtke. Tamo trenutačno radi 13 radnika koji vode brigu da svaki vozač sigurno stigne na određenu lokaciju, kao i roba koju vozi.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?