Sastanak Vučića i Ivanića

Ivanić: Stavovi Izetbegovića nisu stavovi BiH, krajnje je vrijeme da se tenzije spuste

mladen ivanic
Foto: N1
1/2
12.04.2016.
u 09:34

Premijer Srbije Aleksandar Vučić stigao je s izaslanstvom u Mostar te održao sastanak s članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem.

On će s mnogobrojnim bh. i dužnosnicima regije prisustvovati Međunarodnom sajmu privrede, jednoj od najznačajnijih gospodarskih manifestacija u regiji.

"Imali smo dobar razgovor, o suradnji Srbije i BiH, o regionalnim odnosima, o položaju srpskog naroda. Za Republiku Srbiju BiH je jedna od najznačajnijih trgovinskih partnera. BiH je četvrti trgovinski partner, treća izvozna destinacija poslije Italije i Njemačke. Regionalna stabilnost je od ključnog značaja. Mnogo truda i napora ćemo uložiti da očuvamo mir i stabilnost za sve ljude na Zapadnom Balkanu".

"Sve zemlje, BiH, Srbija i Hrvatska, imaju zadatak i obvezu napraviti stabilnost i sigurnost za sve svoje građane. Mnogo bolje je da imamo iskrene i otvorene odnose, da o njima govorimo i rješavamo ih, nego da probleme stavljamo pod tepih. Tako ću se ponašati, bit ću potpuno otvoren i iskren", kazao je Vučić nakon sastanka s Ivanićem, javlja N1.

Komentirajući odluku Hrvatske da blokira put Srbije u EU, Vučić je kazao da je "to stvar Hrvatske i da oni o tome odlučuju".

"Mi ćemo se ponašati u skladu s europskim pravilima, europskom praksom i dobrim sudjedskim običajima", kazao je Vučić.

Član Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić, održao je sastanak u Mostaru s premijerom Republike Srbije, Aleksandrom Vučićem.
Nakon što je Vučić odgovorio na novinarska pitanja, iskoristio je priliku da 'podsjeti' Ivanića o čemu su razgovarali na jutrošnjem sastanku. Član Predsjedništva BiH je potvrdio navedene teme te kazao:

"Odnosi Srbije i BiH nikada nisu bili u problemima, jer u ime BiH mogu govoriti samo tri člana Predsjedništva BiH zajedno. Bakir Izetbegović je imao osobne stavove, koji nisu stavovi BiH. BiH smatra da u Srbiji ima korektnog i dobrog prijatelja i tako će se nastaviti.

Krajnje je vrijeme da se tenzije spuste. Bilo je previše negativnog iz BiH prema Srbiji u prošloj, pa i ovoj, godini bez ikakvog razloga.

Nakon nepotrebne retorike povodom izricanja presuda vrijeme je da na bošnjačkoj političkoj sceni to stane i da se počnemo razvijati i surađivati jer je takvih poruka iz Srbije stiglo dovoljno."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije