Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Ako putujete autobusom ili zrakoplovom za vrijeme policijskog sata morate pokazati kartu

11. studenoga 2020. u 14:48 0 komentara 313 prikaza

Kako je navedeno, Federalni krizni stožre je donio odluku o navedenoj zabrani kako bi se suzbilo širenje zaraze, a građanima i MUP-ovima koji vrše kontrole poštivanja mjera pojasnio koji su izuzeci u takvim slučajevima koji ne smiju snositi sankcije, ali je navedeno i kakve su obaveze građana.

Naime, u periodu od 23.00 do 5.00 sati ujutro zabranjeno je kretanje svim građanima osim zaposlenika koje imaju noćne smjene, a za što trebaju imati odobrenje poslodavca ili služenu legitimaciju da pripadaju službama koje su neposredno uključene u mjere i aktivnosti na sprečavanju epidemije.

Iz ove naredbe su izuzeti članovi biračkih odbora uz prethodno odbrenje SIP-a, kao i članovi stranaka koji moraju imati potvrdu političke stranke za eventualno kretanje u periodu policijskog sata.

Kada je riječ o putnicima u međugradskom i međunarodnom prijevozu, potrebno je nadležnim policijskim službenicima prilikom kontrole pokazati voznu kartu.

Ako ulaze u zemlju iz inozemstva na graničnom prijelazu u vrijeme važenja mjere ograničenja kretanja, predočiti putovnicu u kojoj je vidljivo da je putnik ušao u zemlju za vrijeme policijskog sata te im se treba nesmetano omogućiti prolaz do mjesta odredišta.

"U slučaju da po putnike u međunarodnom prijevozu dolazi pratnja npr. iz drugog grada i sl. potrebno je istu najaviti nadležnoj upravi policije, kako bi se omogućio neometan prolaz. Za putnike, koji u ranim jutarnjim satima, dakle, prije 5.00 sati ujutro, putuju iz mjesta prebivališta odnosno boravišta, prema međunarodnim zračnim lukama, radi obavljanja leta u ranim jutarnjim satima, potrebno je prilikom kontrole predočiti zrakoplovnu kartu", pojasnili su iz Federalnog kriznog stožera.

Na kraju su naglasili da se mjera ograničenja kretanja ne odnosi na vozila diplomatsko-konzularnih predstavništava i međunarodnih organizacija.

Podsjećamo, policijski sat je donesen 9. studenoga ove godine zbog pogoršane epidemiološke situacije, ali i s ciljem sprečavanja neodgovornih ugostitelja, ali i građana, koji ranije nisu poštivali mjere rada objekata do 23.00 sati čime su doprinosili širenju zaraze.

Osim toga, ograničeno je okupljanje građana na maksimalno 30 osoba, i unutra i vani. Ove odluke stupaju na snagu večeras.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.