Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Akcija prikupljanja pomoći za izgradnju kuće braći Lovrić iz Prozora

"Željeli bismo tijekom Adventa prikupiti sredstva potrebna za dovršetak opremanja ove kuće kako bi braća Lovrić mogli najkasnije do Uskrsa 2020. useliti u svoj skromni dom", navode iz Caritasa.
24. studenoga 2019. u 14:12 0 komentara 1068 prikaza

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije u suradnji sa župnim uredom Prozor i Crvenim Križom općine Prozor-Rama, pokrenuo je akciju prikupljanja financijskih sredstava za braću Iliju i Juru Lovrić iz Prozora. Naime, njih dvojica su prognanici iz mjesta Vratna Gora, a u Prozor su doselili u vihoru rata s ocem Vinkom, priopćeno je iz Caritasa. 

Nakon braniteljske službe živjeli su u jednoj dodijeljenoj kući u Prozoru u jako lošim uvjetima. Poslije smrti oca Vinka, koji je bio  teško mentalno bolestan, morali su napustiti kuću u kojoj su stanovali te su preseljeni u objekt, u tzv. Zadrugu u kojemu su uvjeti stanovanja također izrazito loši. Jure je uz to teško mentalno obolio, a svu brigu za njega preuzeo je brat Ilija. Uz skromna braniteljska primanja za njih je uglavnom skrbio Crkveni križ te benevolentni pojedinci iz Prozora i okolice.

Općina Prozor-Rama je prije nekoliko godina u naselju Krče ozidala novu kuću koja je skromnih dimenzija. Ona je međutim samo pokrivena bez da je na njoj išta dodatno urađeno. Kuća je mala, a predviđena su dva mala kata, po jedan za svakog od braće zbog Jurinog teškog mentalnog stanja. 

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije, župni ured Prozor te Crveni križ općine Prozor-Rama ovom akcijom žele potaknuti sve vas ljude dobre volje koji možete i želite pomoći, a na poseban način vas, poštovane Ramljake, kako u općini Prozor-Rama tako i izvan nje, da se uključite u akciju prikupljanja sredstava za braću Lovrić. Željeli bismo tijekom Adventa prikupiti sredstva potrebna za dovršetak opremanja ove kuće kako bi braća Lovrić mogli najkasnije do Uskrsa 2020. useliti u svoj skromni dom.

Molimo vas da nam stoga pomognete u ovom nastojanju i budete dio dobrote koju ćete usmjeriti za braću koja nemaju nikoga od
svojih bližnjih. Željeli bismo da i oni ovim činom osjete da pripadaju obitelji ljudi koji imaju veliko srce za drugoga u nevolji.

Svoju uplatu možete izvršiti na jedan od dolje navedenih bankovnih računa Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije. Molimo da prilikom uplate obvezatno naznačite "Pomoć za braću Lovrić".

Svi donatori koji budu sudjelovali u ovoj akciji bit će objavljeni na mrežnim stranicama Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije (www.caritas-sarajevo.ba).

Svim kršćanima želimo blagoslovljen i čestit Božić, a svim ljudima dobre volje sretnu i uspješnu novu 2020. godinu.
Iskrena hvala na Vašoj dobroti i poticanju drugih na uključenje u ovu akciju, priopćeno je iz Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije. 

Bankovni računi za uplate iz Bosne i Hercegovine:

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije
Nikole Šopa 50 a
71210 Sarajevo
Intesa Sanpaolo Banka Sarajevo: 1549995000095816
Unicredit Bank d.d. : 3383202200615438

Bankovni račun za uplate iz inozemstva:

Naziv banke: Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH
Obala Kulina bana 9 a
BiH – 71 000 Sarajevo

Primatelj: Caritas Vrhbosanske nadbiskupije

Nikole Šopa 50 a
BiH – 71 210 Sarajevo
IBAN: BA39 154 999 500 009 58 16
SWIFT CODE: UPBKBA22

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.