U akciji sudjeluje preko 300 policijskih službenika

Akcija „Pandora“: Palo više desetaka osoba zbog financijskog kriminala i korupcije

SIPA
Foto: ilustracija
18.06.2014.
u 09:07

Pretresima su obuhvaćene i službene prostorije Uprave za neizravno oporezivanje BiH

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su sinoć realizaciju akcije kodnog naziva „Pandora“, koja se izvodi na širem području BiH. Prema planu izvođenja akcije u tijeku su lišenja slobode više desetina osoba i pretresi objekata na oko 40 lokacija na području Sarajeva, Ilidže, Istočnog Sarajeva, Ilijaša, Kiseljaka, Tuzle, Brčkog, Gradačca, Srebrenika, Doboja, Doboja Juga, Tešnja, Čelića, Banja Luke, Broda, Gradiške, Kozarske Dubice, Čelinca, Kotor Varoša, Dervente, Prijedora, Bihaća, Bijeljine i Zvornika. Pretresima su obuhvaćene i službene prostorije Uprave za neizravno oporezivanje BiH.
Navedene osobe sumnjiče se da su počinile kazneno djelo organizirani kriminal u vezi sa kaznenim djelima porezna utaja ili prevara, carinska prevara, pranje novca i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, vezano za uvoz tekstilne i druge robe u BiH.
Akcijom su obuhvaćeni i bivši i aktualni visokopozicionirani službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH.
Aktivnosti u okviru ove akcije provode se po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, a u realizaciji sudjeluje preko 300 policijskih službenika.
Nakon ranijih akcija SIPA-e „Bos“, „Elipsa“ i „Master“, akcija „Pandora“ najveća je i najsloženija operativna akcija u borbi protiv financijskog kriminala i korupcije u Bosni i Hercegovini i rezultat je višegodišnje istrage koju je provela SIPA pod nadzorom Tužilaštva BiH.
Ova akcija jedan je u nizu pokazatelja da je SIPA odlučna i beskompromisna u borbi protiv organiziranog kriminala u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?