Šef Misije OESS-a

Aggeler: Žepče je pozitivan primjer izgradnje povjerenja i suradnje u BiH

29.10.2022.
u 13:15

Nadam se da će i mnogi drugi slijediti primjer Žepča - izjavio je veleposlanik Aggeler.

Šef Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini Brian Aggeler danas je posjetio Žepče i položio cvijeće na spomen obilježje posvećeno svim civilnim žrtvama rata.

Zajedničkim odavanjem počasti svim civilnim žrtvama rata, Žepče je napravilo ključni korak ka boljoj budućnosti za sve.

- Čast mi je biti danas ovdje i odati počast civilnim žrtvama rata Žepča. Ova općina je prešla dugačak put u cilju izgradnje dobrih odnosa među svim građanima. Spomen obilježje svim civilnim žrtvama rata izraz je opredjeljenja lokalnih vlasti, građanskog društva i građana Žepča da pamte prošlost, te žive u nastojanju da vlastitu budućnost grade u duhu dostojanstva, uzajamnog poštovanja i razumijevanja. Nadam se da će i mnogi drugi slijediti primjer Žepča - izjavio je veleposlanik Aggeler.

Nakon komemoracije, Aggeler se sastao s načelnikom Općine Žepče Matom Zovkom, predsjedateljem Općinskog vijeća Edinom Šišićem te predsjedavajućim Udruženja civilnih žrtava rata iz Žepča Nikom Špirićem i njegovim zamjenikom Kenanom Kahrimanom.

Sa njima je razgovarao o aktualnim lokalnim zbivanjima s posebnim fokusom na obrazovanje i inicijative kojima se promoviraju tolerancija i saradnja.

- Žepče se ističe kao pozitivan primjer izgradnje povjerenja i suradnje u BiH. Misija OESS-a u BiH nastavit će pružati podršku sličnim inicijativama kojima se promovira uzajamno poštovanje i poboljšava kvalitet života svih građana i građanki  BiH - zaključio je veleposlanik Aggeler, priopćeno je iz OESS-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?